Gündem
15 Ağu 2011 14:35 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:41

ŞANSAL BÜYÜKA'DAN TARAF GAZETESİNE YALANLAMA!

Taraf gazetesinin Şansal Büyüka hakkındaki haberine Büyüka'dan yanıt geldi.

Taraf Gazetesinin 13 Ağustos tarihli sayısının Spor sayfasında Şansal Büyüka ile ilgili "yap de yapalım" başlıklı haberle ilgili olarak, "gerçeği belirtmek istiyorum" diyen Büyüka, yanıtını Taraf'ta yayınlattı.

İşte Şansal Büyüka'nın Taraf'ta yayınlattığı o metin:

1- Kullandığınız haberin polis tutanaklarında olduğu doğrudur. Ancak benim bu konuda telefonla, yüz yüze, aracı ya da direkt olarak Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, ya da kulübün herhangi bir yöneticisi ile en ufak bir konuşmam olmadı. Kaldı ki geride kalan sezonda Başkan Aziz Yıldırım ile ikisi yüz yüze, ikisi telefonla sadece dört konuşmam oldu. Şekip Mosturoğlu ile yaklaşık bir buçuk yıldır hiç konuşmadım.

2- Fenerbahçe kulübünden Ligtv'ye, ya da şahsıma böyle bir talep kesin olarak gelmedi.

3- Nitekim Ligtv, Fenerbahçe'nin hakem hataları ile ilgili tek bir program, ya da haber yapmadığı gibi, Fenerbahçe'nin hakem hatalarını içeren bir bölüm, Ligtv'nin tüm programlarının hiçbirinde yer almadı.

4- 38 yıllık gazeteciyim, 20 yıldır naklen yayınların tam içindeyim. Dayatma ile talimat ile bugüne kadar kimse bana haber yaptıramadı, bundan sonra da yaptıramaz. Buna güçleri yetmez. Bu şansı kimseye vermedim, vermem. 10 yılı aşkın süredir yaptığım programlar en büyük tanığımdır. Kulüplerin isteğine göre hareket etmediğimiz için Erman Toroğlu ile birlikte tribünlerden yediğimiz küfürler herkes tarafından bilinmektedir.

5- Kaldı ki, çoğu kulübün bazı pozisyonlar için " Maraton programında gösterir misiniz" diye talebi olur, bunu da aynı programda kulübün isteğini kamuoyu ile paylaşarak ekrana getiririz. Ancak bu pozisyonlarda onların beklentileri değil, Maraton programının hakem yorumcuları konuşur. Son seneye kadar Erman Toroğlu, geçen yıl da Marcus Merk ...

6- İlginçtir, çoğu sezon bu konuda serzenişi ve isteği olan Fenerbahçe kulübünün geride kalan sezon herhangi bir hakem pozisyonu ile ilgili olarak benden en ufak bir isteği kesinlikle olmadı.