Televizyon
06 Eki 2010 16:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:41

ŞAMİL TAYYAR'I ZOR ZAPTETTİK! ECE ÜNER HABERTÜRK'TEKİ KAVGANIN PERDE ARKASINI ANLATTI! (MEDYARADAR- ÖZEL)

Şamil Tayyar ile Nedim Şener'in Habertürk'teki kavgalarını Habertürk sunucusu Ece Üner Medyatik programında anlattı. Kavganın kamera arkası görüntüleri de ilk kez ekrana geldi..

Habertürk Gazetesi Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Doğan Satmış ve Zaman yazarı Ahmet Tezcan, Habertürk Televizyonu’nda 22 yıl sonra bir araya geldiler.

Çarşamba 11:05 -12:00 arasında yayınlanacak olan haftalık Medyakritik programını birlikte hazırlayıp sunmaya başlayan Tezcan ve Satmış, ilk programda gazeteci Şamil Tayyar ile Nedim Şener’in Olduğu Gibi programındaki ekran kavgasının kamera arkasını gündeme getirdi.

Programın ilk bölümünde, Olduğu Gibi’nin moderatörü Ece Üner’i konuk eden Doğan Satmış ve Ahmet Tezcan, reklam girdikten sonra Şamil Tayyar’ın programı terketmesine yol açan kavgada ekrana gelmeyenleri sordu

Ece Üner; Nedim Şener ile Şamil Tayyar’ın programdan önce çok rahat olduklarını, şakalaştıklarını anlattıktan sonra, “Nedim Bey’in Şamil Tayyar’ın kaleme aldığı Çelik Çekirdek kitabına Kabak Çekirdeği demesiyle birlikte film koptu” dedi. Sertleşen ve yüksek volümlü hakaretleşmeye varan tartışma reklam kuşağı girilerek ekrandan çekildikten sonra stüdyoda Nedim Şener’in yerinden kalkmadığını söyleyen Ece Üner, Şamil Tayyar’ın  öfkeyle Şener’in üstüne yürüdüğünü anlattı.

Tezcan’ın “Araya kim girdi?” sorusuna “Herkes girdi. Ecevit Kılıç girdi, hele ben tam bir cengaver gibi atıldım” diyen Üner, “Geçmiş olsun” dileğine ise “Evet hem de büyük geçmiş olsun” karşılığını verdi.

SORUN ÜSLUP VE ÖZDEŞLEŞME

Ece Üner’in kamera arkasında yaşananları anlatmasından sonra Ahmet Tezcan, “Ben o programda iki temel sorun gördüm, üslup ve gazetecinin haber kaynağıyla özdeşleşmesi sorunu. Zaten özdeşleşme bizim mesleğin en önemli problemi” dedi.
Doğan Satmış da bu görüşe katıldığını belirterek, kamu görevi ve kanaat önderi olarak kabul edilen gazetecilerin daha soğukkanlı davranarak örnek oluşturmaları gerektiğini söyledi.

MEDYARADAR- ÖZEL

İşte o görüntüler....