Gündem
01 Ağu 2010 16:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:30

SAMANYOLU HABER'DEN REFERANDUM PROGRAMI!

Samanyolu Haber TV referandum ile ilgili akla takılan tüm soruları Demokrasiye Evet programıyla ekrana taşıyacak.

12 Eylül'deki referandum ne anlama geliyor? Referandumda neyi oyluyoruz? Samanyolu Haber TV referandum ile ilgili akla takılan tüm soruları Demokrasiye Evet programiyla ekrana taşıyor. Mahmut Filizer'in sunacağı program 12 Eylül'e kadar hafta içi her gün saat 15:15'te canlı yayinlanacak.

Anayasa'da yapilacak en önemli degisiklikler, degisikliklerin demokrasiye katkilari, hayatimiza yansiyacak yönleri hukukçular, akademisyenler ve köse yazarlari tarafindan ele aliniyor. Programa çesitli sivil toplum örgütleri, arastirma sirketleri yetkilileri ile Prof. Dr. Toktamis Ates, Prof. Dr. Mehmet Altan, Nazli Ilicak, Doç. Dr. Ferhat Kentel, Prof. Dr. Serap Yazici gibi akademisyen, yazar ve gazeteciler konusmaci olarak katiliyor. Programin ilk konugu Prof. Dr. Toktamis Ates. Prof. Ates ile referandumda öne çikacak basliklar, degisiklik yapilacak maddelerin ayrintilari, oy kullanirken neye evet neye hayir denmis olacagi konusulacak.

Program ayrica Anadolu'nun nabzini da ekrana tasiyacak. Sakarya, Samsun, Trabzon, Adiyaman, Kahramanmaras, Diyarbakir, Gaziantep ve daha birçok ilden canli baglantilarla halkin referanduma bakisi ekrana yansiyacak. Ilk programda Sakarya'nin Akyazi ilçesine bagli Topagaç köyü var. 1982 darbe anayasasina bütün baskilara ragmen yüzde 80'in üzerinde hayir diyen tek köy olan Topagaç simdi de rekor oyla evet demeye hazirlaniyor. Programda köy halki ile röportajlar, 82 anayasasi magdurlari ile özel sohbetler de ekrana gelecek.  Demokrasiye "Evet" 2 Agustos pazartesi saat 15:15'te Samanyolu Haber TV'de.