Gündem
01 Haz 2010 11:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:20

ŞALOM GAZETESİNDE GÖREV DEĞİŞİMİ!..

Şalom Gazetesi Yayın Koordinatörü Tilda Levi, 13 yıldır sürdürdüğü görevini devretti.

Görevini Virna Banastey'e devreden Levi için düzenlenen törende Silvyo Ovadya ile Moris Levi'ye de birer plaket sunuldu.

Şalom gazetesinde yayın koordinatörlüğü görevini 13 yıldır sürdüren Tilda Levi, gazete bünyesinde düzenlenen bir törenle görevinden ayrıldı. Törende Levi'nin yanı sıra geçmiş dönem Ermeni Cemaati Başkanı Silvyo Ovadya ile altı yıl süreyle Gözlem Gazetecilik İdari Kurulu Başkanlığı'nı üstlenen Moris Levi'ye de birer teşekkür plaketi sunuldu.

Törene, Şalom gazetesinin eski ve yeni yazarları, çalışanları, idari kurul üyeleri ile Cemaat Onursal Başkanı Bensiyon Pinto katıldı.

Sunuculuğunu Ester Yannier'in üstlendiği törende çalışma arkadaşları Levi'nin Şalom'da çalıştığı 27 yıl boyunca birlikte çalıştığı kişilerin yazılarının, anılarının ve fotoğraflarının bulunduğu bir albüm sundu.

Albümü Gözlem Kitapevi Editörü Gila Erbeş ile Kültür Sayfası Yönetmeni Nelly Barokas'ın elinden alan Levi, "Bir gazetede en önemli iş, insan yetiştirmektir. Sizin yanınızda veya sizin yerinize doğru isimlerin gelmesi, gazetenin geleceği için atılacak en önemli adımdır. Bu açıdan Virna benim için bir şans" dedi.

27 yıldır görev yaptığı gazetede kültür ve sanat sayfası ile özlem sanat galerisi sorumluluğu görevlerini de üstlenen Levi, 1984'ten bu yana sürdürdüğü çalışmaları şöyle özetledi:

"Herkes gibi çeviriler yaparak işe başladım. Yazılarıma ilk kırmızı kalemi dokunduran Süzet Sidi oldu. Ona çok şey borçluyum. İlk patronum Silvyo Ovadya idi. Şalom yaşantım boyunca adı hep 'Patron' kaldı. Üç cemaat başkanı -Rıfat Saban, Bensiyon Pinto ve Silvyo Ovadya- ile çalıştım. Üç ayrı binada -84'te Osmanbey, 89'da Orhan Ersek, 93'te Atiye Sokak- yaşadım. Üç ayrı mizanpaj kullandım ve en son üç yayın yönetmeni -Silvyo Ovadya, Yakup Barokas ve İvo Molinas- ile sorumlulukları paylaştım."

Levi, yayın koordinatörü olarak yaptığı son konuşmayı, "Ve nihayet Garcia Marquez'in dediği gibi, 'Bir sona geldiğin için ağlama; onu yaşadığın için gülümse.' Ben de gülümsüyor ve sizlere teşekkür ediyorum" sözleriyle bitirdi.

Tilda Levi'ye teşekkür plaketini yayın koordinatörlüğü görevini Levi'den devralan Virna Banastey, Silvyo Ovadya'ya ise Şalom Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İvo Molinas verdi. 2004-2010 yılları arasında Gözlem Gazetecilik Basın Yayın A.Ş'nin İdari Kurul Başkanlığı görevini yürüten Moris Levi ise plaketini, görevi devrettiği Yakup Barokas'ın elinden aldı.

Törende Süzet Sidi, Liz Behmoaras, Judeo Espanyol Sayfası editörü Klara Perahya, Coya Delevi, Vivi Menase de birer konuşma yaptı.

Bianet

ETİKETLER
#şalom gazetesi