Gündem
08 Mar 2024 09:35 Son Güncelleme: 08 Mar 2024 09:44

Sahte basın müşaviri gözaltında! 21 milyon dolandırdılar…

‘Benim annem Cumhurbaşkanı Basın Müşaviri’ yalanıyla bir iş insanının dolandıran üç kişi polis tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan B.M.’, yalanı inandırıcı olsun diye özel kıyafetli sahte koruma polisleri kullanırken, iş insanından aldıkları paralarla borç kapatıp yatırım yaptıkları belirlendi.

Avukat Musa Ermiş ile Avukat Mustafa Doğan, annesini Cumhurbaşkanı Basın Müşaviri olarak tanıtan B.M. ile babasını Cumhurbaşkanlığı’nda koruma müdürü olarak tanıtan L.Ç. hakkında, müvekkillerini 21 milyon dolandırdıkları iddiasıyla geçtiğimiz yıl sonunda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri önceki gün B.M., annesi N.M. ve L.Ç.’yi gözaltına aldı. Gözaltına alınan L.Ç.’nin Bağcılar Belediyesi çalışanı çıktı.

FİLOYLA ARABA GETİRİYORUZ…

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusunda şu ifadelere yer verildi:

“B.M., annesinin Cumhurbaşkanı Basın Müşaviri olduğunu, yurt dışından 50 tane araba getireceklerini, bu arabalardan yedi tanesini alacakları gücü olmadığını söyleyerek iş insanı M.E. ile iletişime geçtiler. Çakarlı araba, özel kıyafetli korumalarla gezen B.E, ilk önce güven sağlamak için bir otomotiv şirketinden arabayı sanki yurtdışından oraya gelmiş gibi iş insanına satış yaptı. M.E., ikalan 6 araba için 100’er bin lirayı B.M. ve L.Ç. İsimli suç ortağının hesabına EFT’yle havale yaptı. B.M., arabaları acil getirmeleri için paranın tamamını yatırmaları gerektiğini söyleyince iş insanı M.E., toplamda 21 milyonu belli tarihlerde EFT yoluyla havale yaptı. Paranın tamamını alan B.M., arabaların önce Dubai’ye götürüldüğünü, daha sonra da gümrükte takıldığını söyleyerek iş insanını sürekli oyaladı. Daha sonraki süreçte de tehditler gelince savcılığa suç duyurusunda bulundu.”

BAĞCILAR BELEDİYESİ ÇALIŞANI ÇIKTI

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, suç duyurusunu inceledikten sonra dosyayı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’na gönderdi. Yaklaşık 2 aydır yapılan incelemenin ardından önceki gün B.M, N.M ve L.Ç, Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alındılar. N.M.’nin avukatları müvekkillerinin engelli olduğunu söyleyerek serbest bırakılmasını isteseler de savcılık bu talebi kabul etmedi. Öte yandan “Babam Cumhurbaşkanı Koruma Müdürü” diyen L.Ç.‘ın Bağcılar Belediyesi’nde çalıştığı ortaya çıktı.

 

BORÇLARINI TEMİZLEYİP, ALTIN ALMIŞLAR!

B.M ve L.Ç’ın para hareketleri de ortaya çıktı. ‘Yurt dışından filoyla araba getiriyoruz. Hepsini almaya gücümüz yok’ diyerek ağına düşürdükleri M.E., 2022 yılı Aralık ayında 21 milyon lirayı B.M. ve L.Ç.’nin hesaplarına parça parça havale yaptı. B.M. ve L.Ç. hesaplarına gelen parayı yine havale yoluyla birbirlerine attığı ortaya çıktı.

2022 Aralık ile 2023 yılı Şubat ayı içerisinde gerçekleşen para hareketleri sonrası oluşturulan ‘Para Hareket şeması’ belgesine göre dolandırılan M.E. 21 milyon liranın 18 milyon 500 bin lirayı L.Ç.’nin, 2 milyon 600 bin lirayı da B.M.’nin hesabına havale yaptı. L.Ç., kısa bir süre sonra Kapalıçarşı’da altın işi yapan Kuyumcu Ö’nün hesabına 2 milyon 239 bin lira gönderdi. Bu parayla iki kilo altın alındığı belirlendi.

L.Ç., M.E. tarafından kendisine gönderilen paranın 10 milyon 489 bin liralık kısmını B.M’nin hesabına aktardı. B.M. hesabına gelen paranın büyük bir bölümüyle Bitcoin tarzı madeni paralar aldığı, kalanıyla da borçlarını temizlediği belirlendi.

BUGÜN SAVCI KARŞISINA ÇIKACAKLAR

İki gündür gözaltında bulunan üç kişi sorgularının ardından bugün savcı karşısına çıkacaklar.