Gündem
22 Nis 2011 15:22 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:16

SAHİBİ DEĞİŞMEYEN TEK GAZETE TÜRKİYE 41 YAŞINDA!

Yayın hayatı boyunca sahibi değişmeyen tek gazete olan Türkiye 41'inci kuruluş yıl dönümünün heyecanını yaşıyor.

İhlas Holding’in kurucusu Enver Ören tarafından; 22 Nisan 1970’te yayın hayatına başlatılan Türkiye Gazetesi, ilkeli yayınlarını bugünlere taşımanın haklı gururunu yaşıyor.

22 Nisan 1970 günü “Hakikat” ismiyle 8 sayfalık bir gazete medya sektörüne dahil oldu. Gayesi, milli ve manevi değerlere sahip çıkmak olan “Hakikat”, sadece ismi gibi ’hakikati’ okuyucusuna aktardı. Bâbıali’nin sokaklarında Enver Ören ve birkaç arkadaşının yönetiminde, her geçen gün serpilip büyüyen gazete, Türkiye ismiyle yayın hayatına devam etti ve Türk basınında dev bir çınar haline geldi. Günlük siyasi gazete olarak yayın hayatında istikrarlı adımlarla ilerleyen Türkiye Gazetesi, geride bıraktığı yıllarda prensiplerinden taviz vermedi. Hep doğrunun ve haklının yanında durarak, yalana, iftiraya, sansasyona yer vermeden, kaosun değil, istikrarın yanında, milletine “huzur veren gazete” oldu.

Ülkemizin ismini taşımakla gurur duyan ve bu haklı gururunu yayın politikasına yansıtan Türkiye Gazetesi, 40 yıldır yönetim ve ilkeli yayıncılığıyla beğeni topladı, 41. yılına da aynı duygularla “merhaba” dedi. Basın ve yayın sektöründe kuruluşundan bu yana, sahibi değişmeyen tek gazete olan Türkiye; ilk nüshasında “Kaynağımız, dayanağımız Hakk’a bağlılık ve hakikâte hizmettir. Görevimizin başında önce milli hakimiyeti ve demokrasiyi korumak gelmektedir” satırlarıyla prensiplerini belirlemiş, zaman zaman tiraj kaybetme pahasına da olsa bunlardan taviz vermemiştir. Türkiye, seviyeli ve dengeli haberciliği ile rahatlıkla eve götürülebilecek bir aile gazetesi olarak gönüllerde taht kurdu. Gücünü okuyucularından alan, Türkiye; Türk halkının hisleri, milli ve mânevi değerlerine bağlılığıyla, her gün milyonlarca insana güven, moral ve huzur vermeye devam ediyor. Bir ’Türkiye Klasiği’ haline gelen kültür hizmetleriyle birçok evin ve iş yerinin kütüphanesine hazineler hediye eden Türkiye Gazetesi, Türk milletinin milli ve manevi değerlerini muhafaza konusunda büyük katkılarda bulundu.

HUZUR VEREN GAZETE
Gündemi izleyen ve belirleyen Türkiye Gazetesi, “Bizim için haber, yaşananlardır” anlayışının gereği olarak, hep Türkiye ve Türk milleti için çalıştı, çalışmaya devam ediyor. 41 yıl önce bugün, Enver Ören’in “İlkemiz, devletimize ve milletimize hizmettir” hedefiyle kuruldu. Ülkemizin ismini taşımaktan gurur duyan Türkiye Gazetesi, bugüne kadar ilkelerinden asla taviz vermeyerek, okuyucusunun güvenini kazandı. İhlaslı olmak ve halk yararına işler yapmak hedefleriyle yola çıkan gazetemiz, Türk milletinin takdiri ve desteği sayesinde hep “huzur veren gazete” olarak anıldı. Objektif ve doğru habercilik anlayışına sahip ve basın ahlak ve ilkelerine tavizsizce uyan Türkiye Gazetesi; evrensel, çağdaş değerlere bağlı yayıncılık çizgisiyle yayın hayatını sürdürüyor... Gayemiz her zaman sadece Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü oldu.

TÜRKİYE GAZETESİ BORSA’DA
Türkiye Gazetesi’nin sahibi ve yayıncısı olan İhlas Gazetecilik’in 80 milyon lira tutarındaki ödenmiş sermayesinin yüzde 33’ü, 3-4 Haziran 2010 tarihinde talep toplama yoluyla halka arz edildi. Adeta talep patlaması yaşanan arz sürecinde hisseler kısa sürede tüketildi. İhlas Gazetecilik A.Ş.’nin 80 milyon lira olan sermayesinin halka arz edilen 26 milyon 400 bin lira nominal değerli hisse senetleri, 14 Haziran 2010 tarihinde İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) ulusal pazarda 1.65 liradan işlem görmeye başladı. 2010 yılını kârla kapatan İhlas Gazetecilik A.Ş.’nin bağımsız denetimden geçen bilançolarındaki vergi sonrası net kârı 6 milyon 136 bin 437 lira, vergi gideri ise 1 milyon 452 bin 788 lira olarak açıklandı.

İLKLERİN ÖNCÜSÜ OLDU
Türkiye Gazetesi, günlük siyasi yayınlar arasında rekorlara da imza attı. 1990 yılında 1 milyon 424 bin 350 adetlik net satışı ile Türk basınında milyonun üzerinde satan ilk gazete oldu. 73 bin metrekarelik modern binasında Türk medyasının 41 yıldır Babıali’nin usta isimleriyle sağduyulu sesi olmaya devam ediyor.