Gündem
27 Haz 2011 13:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:30

SADECE GÜZEL OLURSANIZ...SPOR SPİKERİ DİLARA GÖNDER KONUŞTU

Ekran macerası üniversite yıllarında başlayan Dilara Gönder, şimdi NTV Spor'un güzel spikerlerinden...

Spor ekranının yeni yüzü, en çok konuşulan ismi: NTV Spor spikeri Dilara Gönder... Adına Facebook’ta hayran sayfaları açılıyor, programının videoları anında internete düşüyor. Geçmişte atletizm yapan; tenis, voleybol ve hentbol oynayan Gönder, ’Sadece güzel olursanız inandırıcılığınızı yitirebilirsiniz’ diyor

Lig TV’den NTV Spor’a transfer olduğu geçen eylül ayından bu yana hatırı sayılır bir hayran kitlesine ulaşan Gönder, sosyal medyayı alt-üst etti. Facebook ve Twitter’da on binlerce fanı bulunan, sunduğu haber programın anında video paylaşım sitelerine düşen güzel sunucu Akşam’a konuştu.

- Neden spor spikerliğini seçtiniz?

Soru sormayı çok seviyorum ve meraklı bir tipim.

- Son yıllarda spor spikerliğinde kadınlar daha ön planda...

Bu alanda erkeklerin egemen olması, kadınların spora daha az ilgi göstermesinden kaynaklanabilir. Futbolu genellikle erkekler izliyor ama bir de ’görsellik’ var. Ancak futbolla ilgili bir şey bilmeyip, sadece ’güzel’ olursanız; inandırıcılığınızı yitirebilirsiniz. Küçükken iyi bir futbol izleyicisiydim. Geçmişte masa tenisi, tenis, atletizm, voleybol, hentbol gibi birçok sporu denedim.

- Ekrana çıkmadan önce giyim tarzınızı kendiniz mi belirliyorsunuz?

Genellikle kendim belirliyorum. NTV ve NTV Spor’un bir duruşu var. Ekranda sade ve düz şeyleri giymeyi seviyorum. Çok fazla desenli olmayan şeyleri giymeye özen gösteriyorum.

DOĞALLIKTAN YANAYIM

- Güzelliğinizi neye borçlusunuz?
Bir sırrım yok. Sık sık duş alırım; her gün banyo yapmaktan daha iyi bir temizlik olabilir mi? Gül suyu kullanırım, makyaj malzemelerine para yatırmam. Doğallıktan yanayım.

PEYNİR VE MANTAR

Yemek yapmayı çok seviyorum ve çok da becerikliyim. Üniversiteden mezun olduktan sonra dengeli beslenme adına kendim yemek yapmaya başladım. Uydurma yemekler yapmayı seviyorum. ’Dilara special’lerim var. Mesela dolapta bir labne peynir ve mantar varsa ben ondan neler çıkartırım neler... ’Alışveriş günüm’ gibi bir şeyim yok. İşe gelmeden 15 dakikamı ayırıyorum. NTV’nin yakınlarında büyük bir alışveriş merkezi var, ihtiyaçlarımı oradan karşılıyorum. Alışveriş ekstra bir efor ve zaman istiyor. Ben sevmem öyle mağaza mağaza gezmeyi.

Abdullah Malkoç/Akşam