Gündem
27 Mayıs 2011 14:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:23

SABAH'IN MANŞET HABERİNE TEPKİ! SABAHAT TUNCEL HEDEF Mİ GÖSTERİLDİ?

Sabah'ın bugün manşetten verdiği haberde kendisinin de yer aldığı bir fotoğraf kullanılan İstanbul milletvekili adayı Sebahat Tuncel sert tepki gösterdi...

Sebahat Tuncel’in internet sitesinde yayınlanan yazıda bugünkü manşetle Sabah’ın Tuncel’i hedef gösterdiği öne sürüldü.

İşte o yazı:

İşte Tuncel’in Sabah’ın haberiyle ilgili yaptığı açıklamayı yayınladı.


Basına ve kamuoyuna

Sabah gazetesini 27 Mayıs 2010 tarihli nüshasında 1. Sayfada  büyük fotoğraflarla yayınladığı haberi hayretle izledik. Sabah gazetesinin Kürtlere ve Barış ve Demokrasi Partisi milletvekili adayları ve üyelerine yönelik bu tür yayınları yapmalarını hakların kardeşliği ve barışa hizmet etmeyeceği açıktır. Medya kuruluşlarının, ülke sorunlarını daha gerçekçi ve ahlaki bir tarzda yayın yapmaları gerekir. Gazete verdiği haberlerle ve yaptığı yorumlarla halklar arası düşmanlığı ve husumeti körüklememeli. Gazete haberleri basın yayın ilkelerine ve ahlakına uygun olmalıdır.

Gazetenin vermiş olduğu bu fotoğraflı haberde özellikle emek demokrasi ve özgürlük bloku bağımsız adayı Sebahat Tunceli’n özellikle belirtilmiş olmasını, özgürlük mücadelesinde Kürt kadınının barışa ve özgürlüğe olan inancına tahammülsüzlüğün bir işaretidir. Kürt kadını dişi ve tırnağıyla bedel ödeyerek demokrasi mücadelesinde hak ettiği yeri almaktadır. Kadının bu duruşu dostlarımızda sevinç bizi istemeyenlerde de kahır ve tahammülsüzlük yaratmaktadır. Sabah gazetesinin bu tür yayınları Kürt kadınını ve onun mücadelesini kabullenmemeyi ifade etmektedir.

Türkiye demokrasi güçleri büyük bir inanç ve kararlılıkla Türkiye’de demokrasinin gelişmesi ve güçlenmesi için bir araya geldiler. 12 Haziran 2011 genel seçimlerinde emek demokrasi ve özgürlük bloku adı altında bir araya gelerek belirlenen bağımsız adayları destekleme kararı aldılar. Bu karar Türkiye’de yeni iyi şeylerin olabileceğinin ilk işaretleridir. Emek demokrasi ve özgürlük blokunda yer alan Türkiye’deki farklı etnik ve dini gruplar ile birçok çevre bir araya gelerek Türkiye’nin yeniden kuruluşunda söz ve karar sahibi olmak istediklerini ortaya koydular.

Barış ve demokrasi partisi kurulduğu günden beri siyasi ahlakın her türlü değerlerine sıkı sıkıya bağlı kalmayı ilke edinmiştir. Politikasında barışı demokrasiyi özgürlükleri esas almıştır. Parti çalışmalarını hakların kardeşliğine ve her türlü inancın serbestçe kullanılabileceği ilkesi üzerine yürütmektedir. Bu seçim döneminde diğer siyasi partilerin propaganda faaliyetleri sırasında siyasi ahlak ilkelerini hiçe sayarak rakiplerini ilkesizce alt etmeyi sürdürmektedirler. Bu seviyesiz politikalar Parti yöneticilerinin özel meselelerine kadar indirgenmiş oldu. Barış ve demokrasi partisi politik faaliyetlerinde bu tür seviyesiz söylemlerin içinde olmayacaktır. Politik rakiplerini de bu seviyede politika yapmaya davet eder.

Sayın basın mensupları partimize ve partimizin içinde yer aldığı emek blokuna ve onun siyasi çalışmalarına yönelik başta sabah gazetesi olmak üzere diğer bazı medya kuruluşlarının bu hasmhane yayınlarını kabul etmiyor ve bu tutumlarını kamuoyu huzurunda kınıyoruz."