Gündem
06 Ağu 2014 09:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:32

Sabah muhabiri Erkan Koyuncu'yu öldüren 2 ihmal!

Erkan Koyuncu'nun ölümüne yol açan kazayla ilgili yapılan olay yeri incelemesinde iki ayrı skandal daha ortaya çıktı..

Sabah ve Fotomaç Gazetesi foto muhabiri Erkan Koyuncu'nun hayatını kaybettiği elim kazayla ilgili yapılan olay yeri incelemesinde iki ayrı skandal daha ortaya çıktı. Olay yeri inceleme raporunda, kapıyı gören güvenlik kameralarının 1 haftadan beri bozuk olduğu ve ayrıca kapı güvenlik sensörlerinin olmadığı tespiti yer aldı.
 
Usta foto muhabiri Erkan Koyuncu'nun,Galatasaray antrenmanını takip etmek için gittiği Florya Metin Oktay Tesisleri'nde kapıya sıkışarak vefat etmesinin ardından akıllara durgunluk veren kazayla ilgili Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma şekillenmeye başladı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında ise demir kapının kapama düğmesine basan güvenlik görevlisi Fatih D. gözaltına alındı. Güvenlik görevlisi Fatih D., savcıya verdiği ifadenin ardından serbest bırakıldı. Fatih D., ifadesinde, "Kapı kapanırken herhangi bir şey fark etmedim. Görsem zaten kapının kapanmasını engellerdim. Acı bir ses duyulunca, kapının açıldığı tarafa yöneldik. Bir kişinin sıkıştığını görür görmez de kapıyı açtık. Olayla ilgili hemen ambulans ve ilgili kişilere haber verdik" dediği öğrenildi. Koyuncu'nun, Adli Tıp Kurumu'ndan ön otopsi raporunun gelmesini bekleyen savcılık, olayla ilgili olarak o sırada olaya tanık olan Sabah Gazetesi ulaştırma görevlisinin de ifadesine başvurdu. 
 
ÖN OTOPSİ RAPORU SONRASI DAVA AÇILIR 
Savcılıktan edinilen bilgiye göre olay yerini gösteren kameraların 1 haftadan beri bozuk olduğu ve bu nedenle görüntü alınamadığı olay yeri inceleme tutanaklarına yansıdı. Ayrıca kapı kapanırken ani giriş ve çıkışlarda kapının kapanması işlemini durduran güvenlik sensörlerinin de olmadığı raporlara girdi. Adli Tıp Kurumu'nca gönderilecek olan ön otopsi raporundan sonra davanın açılabileceği tahmin ediliyor.