Gündem
16 Mayıs 2011 15:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:21

SABAH GAZETESİ'NDEN KOVULAN KÖŞE YAZARI HUKUK MÜCADELESİNDEN GALİP ÇIKTI! (MEDYARADAR/ÖZEL)

Sabah Gazetesi'nde yıllarca çalıştıktan sonra bir köşe yazısı nedeniyle işine sonra verilen yazar gazeteye açtığı tazminat davasını kazandı.

Sabah Gazetesi’nde yıllarca çalıştıktan sonra, Sabah’ın Günaydın ekinde 21Kasım 2008 tarihinde yazdığı ‘Türk erkekleri sekse inanıyor’ başlıklı yazısı nedeniyle Sabah Gazetesi’nden kovulan Sinan Akyüz, Sabah Gazetesi aleyhine açtığı tazminat davasını kazandı.
Kendisiyle görüştüğümüz Sinan Akyüz şunu söyledi: “Benim Sabah Gazetesi yönetimiyle hiçbir sorunum yoktu ve hala da yok. Fakat o zaman gazetenin genel yayın yönetmeni olan ve benden tam 1 ay sonra kovulan ve bunun üzerine emekliliğini isteyen Ergun Babahan’ın kraldan çok kralcı tavrı yüzünden Sabah Gazetesi’yle yollarım ayrıldı. Kovulmakla kalmadım, Ergun Babahan hak ettiğim tazminatı bile ödetmedi. Ki o zamanlar ikiz çocuklarım dünyaya henüz yeni gelmişti. Ergun Babahan Sabah yönetimi tarafından kovulduğunda demişti ki: ‘Anneme işsiz olduğumu söylemeyin.’ Ben de şimdi Bay Ergun’a seslenip diyorum ki; Anneme söyle! Gözün aydın olsun! Oğlun tazminat davasını kazandı. Oğluna attığım ‘ırkçılık çamuru da’ mahkeme kararıyla dönüp benim yüzüme yapıştı.”

MEDYARADAR/ÖZEL