Gündem
15 Ara 2023 16:57 Son Güncelleme: 15 Ara 2023 17:00

Saadet Partisi Milletvekili Hasan Bitmez doğum gününde toprağa verildi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda konuşma yaptığı sırada fenalaşan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, İstanbul’da son yolculuğuna uğurlandı.

TBMM Genel Kurulu’nda 12 Aralık’ta “Katil İsrail, işbirlikçi AKP” döviziyle yaptığı konuşma sırasında sırada fenalaşan ve dün hayatını kaybeden Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in cenazesi İstanbul'da toprağa verildi.

Fatih Camisi'nde cuma namazının ardından düzenlenen cenaze törenine, Bitmez'in ailesi ile 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP ve CHP il başkanları ile çok sayıda partili ve yurttaş katıldı. 

Bitmez'in tabutuna Filistin bayrağı sarıldı.

Karamollaoğlu, cenazeye katılanlara teşekkür etti, “Allah rahmet eylesin, makamları cennet olsun" dedi.

Konuşmanın ardından Bitmez'in cenazesi Merkezefendi Mezarlığı'na defnedildi.

Bitmez’in son sözleri, “Onlar sanıyorlar ki bizden kurtulsalar mesele kalmayacak. Halbuki bizden kurtulsanız vicdan azabından kurtulamayacaksınız. Vicdan azabından kurtulsanız tarihin azabından kurtulamayacaksınız. Tarihin azabından kurtulsanız Allah'ın gazabından kurtulamayacaksınız" olmuştu. Bu sırada AKP'li vekillerin “Allah’ın gazabı böyle olur işte” diye bağırdığı Meclis tutanaklarına geçmişti. 

Öte yandan Bitmez’in 15 Aralık 1969 yılında dünyaya geldiği ve hayatta olsaydı 54 yaşına gireceği öğrenildi.