Dünya
15 Mar 2024 10:15 Son Güncelleme: 15 Mar 2024 10:17

Rusya'da seçim günü: Putin'in hedefi 2030!

Ukrayna'yla savaşın gölgesinde sandığa giden Rusya'daki "muhalefetsiz seçimde" Putin'in iktidarını sağlamlaştırması bekleniyor.

Rusya'da halk 3 gün sürecek seçimler için bugün sandık başına gidiyor. Rusya Federasyonu’ndaki seçimlerde yeni devlet başkanı seçilecek.

Devlet Başkanı Vladimir Putin, seçimler öncesinde halka seslenerek herkesi sandığa çağırdı ve Ukrayna’nın Rusya yanlısı Donbass bölgesinde oy kullanılacağını açıkladı.  

Putin dışında seçimde üç aday daha yarışıyor: Milliyetçi muhafazakar Leonid Slutski, Komünist Parti adayı Nikolay Haritonov ve Yeni Halk Partisi'nden iş insanı Vladislav Davankov.

24 YILDIR İKTİDARDA

Ukrayna savaşına ve Putin iktidarına karşı çıkan tüm adayların elendiği ve muhalefete baskının arttığı bir dönemde seçime giden Rusya'da Putin'in yeniden seçilip 24 yıllık iktidarını sağlamlaştıracağına kesin gözüyle bakılıyor.

Bir süre önce hapishanede ölen muhalif lider Aleksey Navalni'nin destekçileriylse halka seçimi boykot etme çağrısı yaptı.

2030'a kadar koltuğunu koruması beklenen Rusya lideri, 2036'ya dek iktidarda kalabilirse, 30 yıldan fazla Rusya'yı yöneten SSCB lideri Josef Stalin ve 18. yüzyılda yaşayan İmparatoriçe 2. Katerina'nın rekorunu kıracak.

ETİKETLER
#rusya #putin #seçim