Dünya
11 Nis 2022 21:10 Son Güncelleme: 11 Nis 2022 21:21

Rusya'da savaş karşıtı eylem yapan gazeteci Die Welt'te işe başladı

Rusya'da canlı yayında savaş karşıtı protesto düzenleyerek ünlenen gazeteci Marina Ovsyannikova'nın Alman gazetesi Die Welt'te işe başladı.

Rusya'da bir televizyon kanalının canlı yayınında savaş karşıtı dövizle eylem yapan gazeteci Marina Ovsyannikova Alman gazetesi Die Welt'te serbest muhabir olarak çalışmaya başladı. 

Die Welt'i bünyesinde bulunduran Axel Springer şirketinden yapılan açıklamada, Marina Ovsyannikova'nın Rusya ve Ukrayna başta olmak üzere birçok konuda haberler yapacağı kaydedildi. 

43 yaşındaki gazeteci, konuya ilişkin yaptığı açıklamada Die Welt'in "Ukrayna halkının savunduğu özgürlük anlayışını temsil ettiği" görüşünü paylaşarak "Özgürlüğü savunmak gazetecilik görevim ve bunu Die Welt'e yapabildiğim için mutluyum" dedi.

Welt Group'un genel yayın yönetmeni Ulf Poschardt ise "Marina Ovsyannikova kritik bir anda Rus izleyicilerin karşısına duru bir bakış açısıyla çıkma cesareti gösterdi. Devlet baskısı tehditlerine rağmen gazetecilik etiğini savundu. Onunla çalışmaktan heyacan duyuyorum" açıklaması yaptı.

NE OLMUŞTU?

Rusya'da 14 Mart'ta Kanal 1'in canlı yayına "Savaşı durdurun. Propagandaya inanmayın. Burada size yalan söylüyorlar" yazılı bir dövizle çıkan gazeteci Ovsyannikova, 14 saat gözaltında tutulduktan sonra 30 bin ruble (yaklaşık 290 dolar) para cezasıyla serbest bırakılmıştı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 43 yaşındaki gazeteciye sığınma teklifinde bulunmuştu. Ovsyannikova, sığınma teklifini "Ailemle birlikte ülkemde yaşamak istiyorum" sözleriyle reddettiğini açıklamıştı.