Dünya
21 Mayıs 2022 00:04 Son Güncelleme: 21 Mayıs 2022 00:13

Rusya resmi olarak duyurdu: "Ele geçirdik"

Rusya Savunma Bakanlığı, Mauripol’da olan Azovstal Çelik Fabrikası’nı tamamen ele geçirerek kontrol altına aldığını duyurdu.

Rusya’nın Savunma Bakanlığı Sözcüsü olan İgor Konaşenkov, Azovstal Fabrikası’ndaki son duruma ilişkin bazı açıklamalar yaptı.

Alınan bilgilere göre 21 Nisan’dan bu yana fabrika içindeki Ukrayna Azov taburu askerlerinin kuşatma altında olduğu söylendi. Rusya Savunma Bakanı Sözcüsü İgor Konaşevkov, “Fabrika sahası ve çevresi tamamen boşaltıldı. Ukrayna askerinin saklandığı işletmenin yeraltı tesisleri Rus Silahlı Kuvvetleri’nin tam kontrolüne alındı” açıklamasını yaptı.

 SON GRUP TESLİM OLDU 

Mauripol’da bulunan Azovstal Fabrikası’nda 16 Mayıs tarihinden bu yana operasyonlar düzenli yürütülüyordu. Operasyon boyunca toplamda 2 bin 439 Ukrayna Silahlı Kuvvetleri mensubu ve Azov taburu askeri silahlarını bırakarak teslim oldu. Bu haberi aktaran İgor Konaşevkov, bugün 531 kişilik son grubun da kendisinin teslim olduğunu açıklamalarında söyledi.

Azovstal Fabrikası’nda bulunan Azov taburu komutanının özel zırhlı bir araç ile fabrika sahası sınırlarından çıkarıldığı bilgi de İgor Konaşenkov tarafından bildirildi. Mariupol şehrinde ve Azovstal Fabrikası’nda yürütülen operasyonda elde edilen başarının, operasyon bitinminde Rusya Savunma Bakanı Şergey Şoygu tarafından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e raporlandığı bilgisi de verildi.