Dünya
17 Şub 2022 17:47 Son Güncelleme: 17 Şub 2022 17:54

Rusya, ABD Büyükelçi Yardımcısını kovdu! Benzer bir hamle ABD'den de bekleniyor

Ukrayna krizi nedeniyle gerilen ABD-Rusya ilişkileri geri dönülmez bir yola giriyor. Rus basınında yer alan habere göre; Rusya, ABD Büyükelçi Yardımcısı Bartle Gorman'ı ülkeden kovdu, ABD'nin de Rus Büyükelçi Yardımcısı'nı kovması bekleniyor.

2014 yılında Rusya'nın Kırım'ı ilhak etmesiyle başlayan gerilim son haftalarda iyice tırmandı. Rusya'nın Belarus ile birlikte Ukrayna sınırına asker yığıp hem karadan hem de denizden askeri tatbikata başlaması bir diğer süper güç olan ABD'nin tepkisini çekti. Peş peşe gelen açıklamalar ABD-Rusya ilişkilerini gererken, Rus basını iki ülke arasında yeni bir diplomatik krizin patlak verdiğini yazdı.

RUSYA, ABD'NİN ÜLKEDEKİ EN GÜÇLÜ İKİNCİ İSMİNİ KOVDU

RIA Novosti'ye konuşan ABD Büyükelçiliği kaynakları, Rusya'nın ABD'nin Moskova Büyükelçi Yardımcısı Bart Gorman'ı sınırdışı ettiği bildirildi. Sözcü Jason Rebholtz'un açıklamalarına yer verilen haberde, "Rusya, Misyon Başkan Yardımcısını sınırdışı etti. Bart Gorman Moskova'daki ABD Büyükelçiliği'nde büyükelçiden sonra ikinci en önemli yetkili ve büyükelçiliğin üst düzey kilit bir üyesiydi" denildi.

3 YILDIR RUSYA'DAYDI

ABD büyükelçiliği sözcüsü Jason Rebholtz, konuyla ilgili Rus ajansına verdiği demeçte Gorman'ın geçerli bir vizesi olduğunu ve üç yıldan az bir süredir Rusya'da bulunduğu bilgisini de paylaştı.

ABD MİSİLLEME HAZIRLIĞINDA

RIA Novosti'ye konuşan kaynak, Washington'un diplomatın sınırdışı edilmesini "tansiyonu yükseltici bir adım" olarak gördüğünü ve misilleme önlemleri olasılığını da değerlendirdiğini de sözlerine ekledi.