Televizyon
04 Şub 2015 15:46 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:01

RTÜK'ten yönetmelik değişikliği!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Verici Tesis ve İşletim Şirketi ile Multipleks İşletmecileri Hakkında Yönetmelik'te değişiklik yaptı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle "geçici yayın iletim yetkisi ve izni verilmesi" konusunda düzenleme gerçekleştirildi.

Buna göre, mevcut yönetmeliğe, "Geçici yayın iletim yetkisi ve izni verilmesi" başlığıyla "Ulusal karasal sayısal yayın lisansları verilinceye kadar, 6112 sayılı Kanunun 26'ncı maddesinin sekizinci fıkrasına göre kurulması gereken verici tesis ve işletim şirketi, 6112 sayılı Kanunun geçici 4'üncü maddesinin birinci fıkrası kapsamında yayın izni verilmiş olan medya hizmet sağlayıcı kuruluşlar tarafından kurulabilir" geçici maddesi eklendi.

Kurulan verici tesis işletim şirketine, Üst Kurul'a başvuruda bulunması halinde, yönetmelikte belirtilen belgeleri ibraz etmesi şartıyla, RTÜK tarafından uygun görülen yerlerde bir yıl süreli geçici yayın iletim yetkisi verilebilecek. Bir yıllık sürenin sonunda gerekli görülmesi halinde geçici yayın iletim yetkisinin süresi Üst Kurulca uzatılabilecek.

Geçici yayın iletim yetkisi verilen şirketten, yayın iletim yetkilendirme ücreti alınacak. Bu ücretin miktarı ile ödenmesine ilişkin usul ve esaslar, yönetmeliğin ilgili hükümleri de gözetilmek suretiyle Üst Kurulca belirlenecek.

Geçici yayın iletim yetkisi verilen kuruluşun, bu yönetmelikte yer alan yükümlülükleri sağlaması gerekecek.