Gündem
09 Ara 2010 11:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:51

RTÜK'TEN NTV 'YAZI İŞLERİ'NE ACZMENDİ ŞEYHİ CEZASI!

Aczmendi şeyhi Müslüm Gündüz'ü ekrana çıkaran NTV'ye neden uyarı cezası verildi?

Aczmendi şeyhi ve 28 Şubat sürecinin aktörlerinden Müslüm Gündüz’ü ekrana çıkaran NTV’ye ceza geldi. RTÜK, Ruşen Çakır ve Mirgün Cabas tarafından sunulan Yazıişleri programına Müslüm Gündüz’ün çıkarılmasını ‘’ Radyo, TV yayınları, hukukun üstünlüğüne, Anayasanın genel ilkelerine, temel hak ve özgürlüklere, millî güvenliğe ve genel ahlâka uygun olarak kamu hizmeti anlayışı çerçevesinde yapılır’’ ilkesine aykırı buldu. NTV’ye oy çokluğu ile uyarı cezası verilmesi benimsendi.
GAZETEPORT’un edindiği bilgiye göre RTÜK’ün son toplantısında alınan bu karara RTÜK Başkanı Davut Dursun ve üyelerden İlhan Yerlikaya karşı çıktı. Dursun ‘’Müslüm Gündüz’ün sözleri program sunucuları tarafından tasvip görmemiş ve eleştirilmiştir’’ dedi ve yazdığı muhalefet şerhinde de şu görüşleri savundu:
‘’Programda tarikat liderinin fikirlerinin kamuoyuna tanıtılması, taraftar bulmasına destek olunması gibi amaçlar taşınmadığı, aksine bu kişinin fikirlerinin yanlışlığının vurgulanmasına yönelik bir çaba harcandığı dikkat çekmiştir. Müslüm Gündüz’ün bir kanaat önderi olmadığı, söylemlerinin insanları yönlendirme etkisini getirmeyeceği de açıktır. Yapılan yayın, demokratik toplum düzeni içerisinde basın özgürlüğü kapsamında değerlendirilmelidir’’
Üyelerden İlhan Yerlikaya ise bu yayın için uygulanan ceza maddesine karşı çıktı ve cezanın ‘’Yayınların şiddet kullanımını özendirici veya ırkçı nefret duygularını kışkırtıcı nitelikte olmaması’’ ilkesini ihlalden verilmesi gerektiğini savundu.