Televizyon
28 Tem 2010 20:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:30

RTÜK'TEN ÇOCUKLAR İÇİN YENİ UYARI GELİYOR!

RTÜK televizyonlara yeni bir yaptırım hazırlığına başladı.. İşte RTÜK'ün çocuklara yönelik planı:

RTÜK Başkanı Davut Dursun, "Eylül ayından itibaren belli bir saatten sonra çocukların artık ekran başında olmamaları gerektiğine dair görüntülü bir uyarı yapılmasını planlıyoruz" dedi.
Dursun, RTÜK Konferans Salonunda düzenlenen "Çocuk ve Gençlerin Televizyonla Etkileşimi" konulu konferansın açılışında, çocukların kendileri için özel önem taşıdığını, korunması için özen gösterdiklerini söyledi.

Yayıncılar için çocukların gelişimini olumsuz etkileme potansiyeli olan yayınların, çocuklar ekran başındayken yayınlanmamasının bir yüküml ülük olduğuna işaret eden Dursun, ancak çocukların ne zaman ekran başında olduğu konusunda bazen ikilem yaşanabildiğini dile getirdi.
RTÜK olarak, bu konuda bir proje ürettiklerini ifade eden Dursun, "Eylül ayından itibaren belli bir saatten sonra çocukların artık ekran başında olmamaları gerektiğine dair görüntülü bir uyarı yapılmasını planlıyoruz" diye konuştu.

Projeyi, Televizyon Yayıncıları Derneği ile ortaklaşa yürütt üklerini belirten Dursun, görüntülü uyarı sisteminin, ailelerin çocuklarına artık yatma zamanını geldiğini hatırlatmasına da yardımcı olacağını kaydetti.