Gündem
24 Kas 2010 14:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:49

RTÜK'TEN 12 TELEVİZYONA PROGRAM DURDURMA VE UYARI CEZASI!

RTÜK Başkanı Davut Dursun, televizyonlara uygulanan ceza karnesini açıkladı..

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek’in soru önergesine Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Davut Dursun’un verdiği yanıt, referandum sürecince televizyonlara uygulanan ceza karnesini ortaya çıkardı. Uçankuş sitesinin haberine göre, 12 kanala uyarı ve program durdurma cezası verildi. Üst kurul denetiminde olmayan TRT hakkında ise herhangi rapor düzenlenmedi.

REFERANDUMDA CEZA YİYEN KANALLAR

CHP’li Dibek’in soru önergesini yanıtlayan RTÜK Başkanı, “Üst Kurul, Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirlenen ve Resmi Gazete’de yayınlanan ülke geneline yayın yapan özel radyo ve televizyonların yayınlarının denetimini yapmıştır” dedi. 12 televizyon kanalına, Yüksek Seçim Kurulu tarafından ihlalin ilk ihlal ve ikinci ihlal olması durumuna göre uyarı ve program durdurma cezaları uygulandığını belirten Dursun, söz konusu kanalları ve aldığı ceza sayılarını söyle sıraladı:

Halk TV 4
Ulusal 1 2
Cine 5 TV 2
Ülke TV 1
STV 1
Samanyolu Haber 1
Kanal çay 1
Meltem TV 2
6 News 3
Mesaj TV 1
TV 58 1
Haber Türk 1

TRT DENETİM DIŞI

Üst Kurul’da uzmanlar tarafından hazırlandığı halde Yüksek Seçim Kurulu’na gönderilmemiş rapor olmadığını belirten RTÜK Başkanı, “TRT ile ilgili olarak, Yüksek Seçim Kurulu’nun aldığı kararlar ve ilgili mevzuat çerçevesinde daha önceki seçimlerde ve referandumda olduğu gibi Üst Kurul denetiminde bulunmadığından, herhangi bir rapor düzenlenmemiştir” dedi.