Gündem
23 Ara 2012 18:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:32

''RTÜK UYUMA AİLENE SAHİP ÇIK'' SAADET PARTİLİLER TELEVİZYON KIRDI

Saadet Partisi'ne üye bir grup, RTÜK'ün politikalarını protesto etmek amacıyla televizyon kırdı.

Saadet Partisi’ne üye bir grup, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) politikalarını protesto etmek amacıyla televizyon kırdı.

Ellerinde ’’Medya zihinlere virüs olma’’, ’’Ahlaksız medyaya seyirci kalma’’, ’’Eğitim müfredatı milli ve manevi içerikli olsun’’, ’’Zina yeniden suç sayılsın’’ yazılı dövizler taşıyan grup, RTÜK önünde toplandı.
Saadet Partisi Ankara İl Başkanı Hüseyin Hacıabdullahoğlu, burada yaptığı açıklamada, RTÜK’ün medyanın tahrip gücü nedeniyle kurulduğunu hatırlattı.

Bu süre içinde medyadaki tahrip gücü devam etse de RTÜK’ün acziyet içinde olduğunu öne süren Hacıabdullahoğlu, kurumun tarihinde tüm televizyonlar için gelen yıllık ortalama şikayet 65 bin civarında iken ilk defa ecdada hakaret içerikli bir dizi için 250 bin civarında tepki aldığını belirtti.

Buna rağmen RTÜK’ün görevini yapmayarak dizinin kurgu olduğunu açıkladığını söyleyen Hacıabdullahoğlu, ’’Bütün menfi programlar kurgu diye himaye edilirse RTÜK’e ne gerek vardır. Bu kurguların vurgunlarını ne zaman hissedeceksiniz’’ dedi.

Hacıabdullahoğlu, şöyle devam etti:

’’Bu noktada sayın Başbakana soruyoruz. Cihat ve cihan padişahı Kanuni Sultan Süleyman Allah’ın lütfuyla dirilse, ’Hünkarım bu alçak diziyi 22 ay sonra yeni fark ettim’ diyebilir miydin- O zaman ’ne işle meşguldun’ diye sorsa ’Dinler arası diyalogla meşguldüm. BOP eş başkanlığı yapıyordum. AB Bakanlığı kuruyordum. Çevre bakanıma Noel ağacı dağıttırıyordum’ diyebilir miydin- RTÜK yetkilileri ’Hünkarım aciz kaldık, engel olamadık’ ya da ’o kurguydu’ diyerek suçlarını mı, acziyetlerini mi ortaya koyarlardı- Dinine, ahlakına, kültürüne ihanet eden bir millet var olabilir mi?’’

Grup, Hacıabdullahoğlu’nın açıklamasının ardından üzerinde ’’Milli servet değeri yoktur’’ yazılı televizyonu kırdı.
’’RTÜK uyuma ailene sahip çık’’ sloganları atan grup, daha sonra dağıldı.