Televizyon
12 Ara 2011 11:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:07

RTÜK BU SÖZLERE CEZA VERMEDİ!

RTÜK'ün 7 erkek üyesi ''Türk erkelerinin yüzde 80'i hayvandır'' sözüne cezayı gerek görmedi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu ''Türk erkeklerinin yüzde 80'i hayvandır, evcilleştirmek lazım'' diyen şarkıcı Sibel Meriç'in bu sözlerinden dolayı TV 8'e ceza verilmesine gerek görmedi. Karara, RTÜK'ün 8 erkek üyesinden sadece Vahap Darendeli karşı çıktı ve ceza istedi.
Gazeteport'un edindiği bilgiye göre, RTÜK son toplantısında, TV 8'de yayınlanan Okan Bayülgen'in ''Disko Kralı" adlı programına katılan şarkıcı Sibel Meriç'in sözlerini değerlendirdi.

PROGRAMDA "ERKEKLER HAYVANDIR" DEDİ

Meriç, 8 Ekim 2011 tarihinde yayınlanan programda Bayülgen'in ''Evcil olmayan bir hayvan beslemek isteseniz, hangisini beslerdiniz?" sorusuna, "Erkek" yanıtını verdi. Daha sonra da "Türk erkeklerinin yüzde 80'i hayvan olduğu için onları evcilleştirmek gerekiyor" dedi.

Bu sözlere özellikle erkek seyircilerden tepki geldi ve RTÜK'e şikayet yağdı. RTÜK ise yaptığı değerlendirmede Meriç'in açıklamalarından dolayı TV 8'e ceza verilmesine gerek görmedi. RTÜK üyesi Vahap Darendeli ise ''Şarkıcı Sibel Meriç önce bütün erkekleri, ardından Türk erkeklerinin yüzde 80'ini evcilleştirilmesi gereken hayvanlar olarak nitelemiştir. Bu yayında cinsiyet ayrımcılığı teşvik edilmiştir. Müeyyide uygulanması gerekir'' diyerek karşı oy kullandı.