Televizyon
26 Haz 2023 08:36 Son Güncelleme: 26 Haz 2023 08:52

RTÜK Başkanı Şahin'den 'Merdan Yanardağ' açıklaması! Öcalan hakkındaki sözleri tepki çekmişti!

RTÜK, Merdan Yanardağ’ın Abdullah Öcalan'la ilgili sözleri sonrası Tele1 hakkında inceleme başlattı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile TELE 1 hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu. 

TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni gazeteci Merdan Yanardağ, TELE 1 ekranlarında yaptığı bir konuşmada, "Abdullah Öcalan'a uygulanan tecritin hukukta hiçbir yeri yoktur. Ailesi ve avukatı ile bile görüşemiyor. Böyle bir düzen olur mu? Abdullah Öcalan; çok kitap okuyan, siyaseti doğru okuyan, doğru çözümleyen son derece zeki bir kişidir." ifadelerini kullandı.

RTÜK Başkanı Şahin, sosyal medya hesabından, "Binlerce kişinin katili terörist başını öven Merdan Yanardağ denilen şahsın açıklamaları üzerine Tele 1 hakkında gerekli inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." paylaşımı yaptı.

BAKAN YERLİKAYA'DAN TEPKİ
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Yanardağ'ın ifadelerine sert tepki göstererek "PKK elebaşısı, eli kanlı bebek katili bir teröristtir. Terör ve teröristlerle mücadele etmeye azim ve kararlılıkla devam edeceğiz" dedi.

İYİ PARTİ'DEN DE TEPKİ

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Yanardağ’ın programda sarf ettiği sözler nedeniyle bir daha Tele1’e çıkmama kararı aldığını açıkladı.

Yanardağ, “Sizi davet eden yok zaten.. Nereden çıkardınız?” diyerek Zorlu'ya tepki gösterdi.