Gündem
26 Mayıs 2014 14:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:13

Rotterdam'da Türkiye rüzgarı!

Uzun metrajlı, belgesel ve kısa filmlerden oluşan 32 Türk filminin izleyiciyle buluşacağı Kırmızı Lale Film Festivali Rotterdam'da başladı.

Türk filmlerinin Hollandalılara tanıtılması amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenen Kırmızı Lale Film Festivali, Rotterdam'da başladı. 31 Mayıs'a kadar sürecek festivalde, uzun metrajlı, belgesel ve kısa filmlerden oluşan 32 Türk filmi izleyiciyle buluşacak.

Rotterdam'daki Lantaren Venster sinema salonunda düzenlenen ve yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın da katıldığı festivalin açılışında sinema sanatçısı Fatma Girik'e "Yaşam Boyu Başarı Ödülü" verildi. Fatma Girik, ödülü Soma'daki maden faciasında hayatlarını kaybeden işçiler adına aldı.

Yönetmen Onur Ünlü'nün "Sen Aydınlatırsın Geceyi" adlı filmiyle başlayan festivalin yarışma bölümünde yer alan Ferit Karahan'ın "Cennetten Kovulmak", Ramin Matin'in  "Kusursuzlar", Serdar Temiz'in "Kutsal Bir Gün", Hüseyin Karabey'in "Sesime Gel" ve Reha Erdem'in "Şarkı Söyleyen Kadınlar" filmleri ödül almak için yarışacak.

Rotterdam dışında ilk kez Eindhoven ve Den Bosch kentlerinde de filmlerin gösterileceği festivalde, 5 kişilik jüri üyeleri tarafından yapılacak değerlendirme sonunda "En iyi Film", "En İyi Yönetmen" ve "Ustaya Saygı" alanlarında ödüller dağıtılacak.