Televizyon
29 Haz 2011 08:56 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:31

ROMAN AİLE TANGO YAPARSA...TRT'DE İLGİNÇ YARIŞMA!

TRT yarışması için İstanbullu bir aile Edirne'ye Roman mahallesine yerleşti.

TRT’de yayımlanacak ‘Ters Yüz’ adlı yarışma programı için Edirne’de yaşayan Çeribaşı Fikri Ocak ve ailesi İstanbul’da lüks içinde yaşamaya başlarken İstanbullu Dede ailesi de Edirne’deki Roman mahallesinde bir eve yerleşti. Günlerini tango, pilates yapıp Boğaz turuna çıkarak geçirdiklerini söyleyen Çeribaşı Ocak, “Yine de ille de Edirnem” dedi. Roman mahallesine yerleşen aileyse kurbağa avına çıktı.

2 aile yer değiştirdi

‘Ters Yüz’ yarışmasının ikinci yönetmeni Ragıp Türk, amaçlarının “başka birinin hayatını yaşamanın neler hissettirdiğini” yarışmacılara anlatmak olduğunu söyledi. Türk, “Yarışma programından daha çok ailelerin yerlerini değiştirip, birbirlerinin hayatlarını yaşamalarını öğrenmelerini istiyoruz. Çekim esnasında çok fazla müdahale etmiyoruz. İlginç bir konu, 4 gün boyunca başka bir hayat yaşıyorlar” dedi.

Deneme

Yarışma formatı gereği Roman Ocak ailesi, 4 gün boyunca İstanbul Bostancı’da yaşayacak. Ocak ailesinin yer değiştirdiği Dede ailesi de, Edirne’de Roman mahallesinde yaşamını sürdürecek.

Ver hayatını, al hayatımı...

Hayatı ‘tersyüz’ olan Roman Fikri Ocak, İstanbul’daki geçici hayatına alışmaya çalışıyor. Eşi Rüküş ve oğlu Emir Emre Sadık’la birlikte yer değiştirdileri Dede ailesinin evinde yeni yaşamlarına uyum sağlamaya çalıştıklarını belirten Ocak, “Sosyetik bir yaşamdayım, para versem böyle güzel yaşayamazsın. Anlıyor musun? Boğaz’da turlar falan, her şey çok güzel. Anlayacağın yaşıyoruz. Medeni bir insan oldum. Ama Edirne burnumda tütüyor. Bülbülü altın kafese de koysalar, hani demiş ya vatanım diye, ben de illaki Edirnem diyorum” dedi. Çeribaşı Ocak, ailece tango, pilates yaparak, tenis oynayarak zaman geçirdiklerini söyledi.

‘Sosyete’ at arabasıyla dolaşıp kurbağa avlıyor

Bostancı’dan Roman mahallesine gelerek Çeribaşı Ocak’ın evine yerleşen Nejla Dede, oğlu Umut Es ile Nejla Dede’nin ağabeyi Rasim Dede ve yeğeni Hazal Dede de Romanların yaşamına alışmaya çalışıyor.

Format gereği Çeribaşı Fikri Ocak’ın yerine geçen Umut Es, güne at arabası kullanarak ve kahvehanede sohbet ederek başladı. Dayısı Rasim Dede ile birlikte kurbağa toplamaya da giden Umut Es, kendilerine rehberlik eden Romanlardan kurbağa yakalamayı öğrendi. Rasim Dede ömrü boyunca yaşayamayacağı bir hayatı yaşadıklarını, bunun kendisi için çok farklı bir deneyim olduğunu söyledi.