Gündem
29 Mayıs 2014 12:20 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:14

Rıfat Hisarcıklıoğlu'nu hangi gazeteci ağlattı?

Taraf gazetesi ekonomi yazarı Süleyman Yaşar yazısında TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'na nasıl 10 bin TL tazminat ödemeye mahkum olduğunu anlattı.

Başbakan Erdoğan'la yaşadığı IMF polemiği ve sonrasındaki davranışları nedeniyle eleştirdiği TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'na 10 bin TL tazminat ödemeye mahkum olan Taraf yazarı Süleyman Yaşar'ın, "Başbakan yüzünden haciz geldi" başlıklı yazısı şöyle:

2008 krizi yaşanırken Başbakan Erdoğan “Kriz teğet geçecek, her bir işletme bir işçi alsa sorunu çözeriz. IMF ile anlaşmaya gerek yok” dedi.

Bunun üzerine TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu “Başbakan ekonomi bilmiyor. IMF’siz Türkiye ekonomisi yürümez” dedi. Ardından ekonomi düzelip IMF’siz Türkiye daha hızlı büyüyünce bu defa Hisarcıklıoğlu, Başbakan’a gidip “Siz haklıymışsınız efendim, biz hata yaptık” diyerek özür diledi. Hatta gazetecilere sırıtarak verdiği pozlarla Başbakan’ı mantıcıya götürdü. Bu tutarsız davranışını biz 24TV kanalında görevimiz gereği yorumladık. Bunun üzerine Hisarcıklıoğlu mahkemeye gidip, benim psikolojimi bozdular, diyerek ağlamış. Maalesef 24TV avukatları da hiç ilgilenmemiş. Önceki gün bana haciz geldi. On bin lira istiyor Hisarcıklıoğlu psikolojik hasarının bedeli olarak. Peki, kardeşim sen bütün bunları yapmadın mı? Yaptın. O hâlde niye gerçek söylendiğinde psikolojin bozuluyor.

Bir de “TOBB’un bankalarda kaç lirası var” diyerek TOBB üyeleri bize soruyorlar. Biz de görevimiz gereği soruyoruz kendisine? Cevap vereceğine hemen ağlayıp psikolojimi bozuyorlar diyerek mahkemelere koşuyor. Madem psikolojin bu kadar kırılgan niye TOBB başkanlığı yapıyorsun? Boğazını sıkan mı var. İki dönem yetmedi, üçüncü dönem de başkan olmak için Anayasa Mahkemesi’ne bile gittin.

Benim Başbakan Erdoğan’dan bir talebim var: Hisarcıklıoğlu, TOBB’un bankalarda ne kadar parası olduğunu açıklayana kadar bu kişinin davetlerine katılmasın.
 

İşte böyle.