Gündem
13 Mayıs 2013 22:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:10

REYHANLI İÇİN NEDEN YAYIN YASAĞI KONDU? GEREKÇEYİ HÜSEYİN ÇELİK AÇIKLADI!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Reyhanlı saldırısından sonra neden medyaya yayın yasağı getirildiğini açıkladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik NTV’de Erhan Ertürk’ün sorularını yanıtladı. Reyhanlı’daki çifte saldırı hakkında konuşan Çelik, Reyhanlı saldırısından sonra neden medyaya yayın yasağı getirildiğini açıkladı.

"Türkiye bu işten nasıl sorumlu olabilir? Suriye’deki saldırıları Türkiye mi yaptı. Bazı gazeteler Suriye Enformasyon Bakanı’nın düdüklüğünü yapıyor. İçimizdeki hainler bunu yapıyor." diyen Çelik, "muhabirler konuşunca yasak bakan konuşunca yasak değil..." sorusuna da yanıt verdi.

BAKAN HALKI BİLGİLENDİRİYOR

"Bakan orada kesinleşmiş verilere dayanarak halkı bilgilendiren insandır. Meseleyi bizzat yerinde inceleyen insandır.

YAYIN YASAĞI GEREKLİYDİ

Çok zaman gazeteciler kulis haberlerini, birbirlerinden duyduklarını, sokaktan geçen birinin anlattığını da haber atlatma endişesiyle haber yapabiliyorlar. Bu gibi olaylarda meselenin sukünetle götürülmesi için yayın yasağı gerekliydi.

ABD’DE BÖYLE ÖNLEMLER ALIYOR

11 Eylül saldırılarında ABD’de de bu tür önlemler alındı. Ülkemizde böyle hadiseler olduğu zaman kan gölü manzaralarını gösterenler, insan organlarını teşhir etmeye varıncaya kadar şahit olduk. Dolayısıyla insanların acılarını derinleştirmemek için yayın yasağı gerekliydi.

MESELE ORTAYA ÇIKINCA YASAK DA KALKACAK

Meselenin tamamen ortaya çıkmasıyla birlikte yayın yasakları da ortadan kalkacaktır."