Gündem
10 Haz 2010 16:29 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:22

RECEP İVEDİK'E KORSAN BASKINI!

İstanbul'daki operasyonlarda bir milyon adet civarında kartonet ile 20 bin master korsan CD ele geçirildi

Beş kişinin gözaltına alındığı operasyonlarda ele geçirilen CD'lerin büyük bölümünün Recep İvedik 3 serisinin korsan baskısı olması dikkat çekti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü Fikri ve Mülkiyet Hakları Büro Amirliği görevlileri Tahtakale bölgesinde korsan CD satan iş yerlerine baskın yaptı.

Bir süredir takip edilen kişilerin iş yerlerine yapılan baskınlarda çok sayıda korsan materyal ve bu ürünlere ait kartonetler ele geçirildi. Çalışmalarda ayrıcı korsan ürünlerin basımında kullanılan bilgisayar ve baskı cihazlarına da el konuldu.

Baskınların tamamlanmasının ardından yapılan tespitlere göre ele geçirilen malzemelerin yaklaşık 1 milyon adet kartonet ve 20 bin master CD olduğu belirlendi. Kartonetlerin büyük bölümünün vizyon filmleri olduğu belirlendi. Özellikle Recep İvedik 3 filminin çok sayıda korsan baskısının ele geçirilen materyaller arasında olduğu belirtildi.

Ele geçirilen korsan baskılar arasında vizyondaki birçok filmin kopyalarının da bulunduğu belirtildi. Ekipler, ele geçirilen master nitelikteki çoğaltım CD'lerinden çok sayıda kopya çıkarılarak ilçe ve diğer illerdeki alıcılara ulaştırıldığını belirledi.

Çalışmalarda, aralarında baskın yapılan iş yeri sahiplerinin de bulunduğu 5 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

ETİKETLER
#korsan #recep ivedik