Teknoloji
04 Oca 2021 11:59 Son Güncelleme: 04 Oca 2021 12:05

Realme 7 Pro vs Realme 6 Pro Kıyasladık!

Realme 6 Pro Mart ayında, 7 Pro da Eylül ayında tanıtıldı. Yani 2 cihaz da güncel cihazlar ve birbirlerine yakın fiyatlara sahipler. İncelemesini videomuzda sizlere sunuyoruz. realme’nin 6 Pro veya 7 Pro modellerinden birini Hepsiburada üzerinden satın almak için buraya tıklayabilirsiniz. realme’nin 6 Pro veya 7 Pro modellerinden birini Trendyol üzerinden satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Realme 7 Pro mu;  6 Pro mu tercih edilmeli?

Depolama ve Ram tarafında iki cihaz da aynı; ikisinde de 8 GB Ram ve 128 GB depolama var. İki cihazda da Snapdragon 720G işlemci var, MicroSD kart desteği var, iki cihaz da 3.5 mm jak girişinden 24 bit yüksek kaliteli ses verebiliyor, Bluetooth 5.1 desteği iki cihazda da var. Abi kardeş diyebileceğimiz bu cihazlar ortak anlamda pek çok özelliğe sahip fakat birbirlerinden keskin bir şekilde ayrıldıkları konular da var. Bunlar, ekran, hızlı şarj desteği, ön kamera, parmak izi okuyucu ve stereo hoparlör…

Farklılıkları biraz irdelediğimiz zaman;.realme 6 Pro’da 90 Hertz yenileme hızına sahip IPS LCD bir ekran mevcutken realme 7 Pro’da 60 Hertz Super AMOLED bir ekran mevcut. Ayrıca ekran boyutu realme 7 Pro’da, 6.6 inçten 6.4 inçe düşmüş durumda. 6 Pro’da Gorilla Glass 5 mevcutken; 7 Pro’da Gorilla Glass 3 mevcut. Hem de arka taraftaki bu eski şimşek desenli tasarımdan vazgeçilip plastik bir arka kapağa dönülmüş. Ama 7 Pro’nun malzeme kalitesi de yine çok iyi şüphe uyanmasın. Ayrıca 7 Pro arkada leke de bırakmıyor. Benim gibi bu konuda titizseniz sürekli cihazın arkasını silmenize gerek kalmayacaktır. BBK grubu arka kapak işini çözmüş anlayacağınız. Çok iyi arka kapaklar üretiyorlar. Hatırlarsanız Oppo A73’ün arka kapağı da plastik olmasına rağmen deri hissiyatına sahip şahane bir arka kapaktı.

Hızlı şarj desteğinde, Şampiyon realme 7 Pro!

Realme 6 Pro’da 30W hızlı şarj desteğinizi ,7 Pro 65W hızlı şarj ile solladı. Bu sayede ne oluyor; 7 Pro’da çok hızlı şarj doldurabiliyorsunuz. Şöyle ki 6 Pro’nun 4.300 mAh kapasiteli bataryası yaklaşık 1 saatte tam şarja ulaşırken; 7 Pro’nun 4.500 mAh kapasiteli bataryası 34 dakikada sıfırdan tam şarja ulaşabiliyor. Haliyle bu çok büyük bir kullanım konforu sunuyor. Ön kamerada da 6 Pro’da 16 MP bir kamera sunuluyorken 7 Pro’da 32 MP bir ön kamera var. Bu noktada her ne kadar 6 Pro’nun çift ön kamerayla başarılı çekimler yapabildiğini söylesem de; realme 7 Pro’nun ön kamerasının da çok başarılı olduğunu belirtelim.