Gündem
20 Ara 2011 22:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:09

RATING OPERASYONU YANDAŞ KANALLAR İÇİN YAPILDI!

İffet dizisinin yapımcısı Faruk Turgut, Teke Tek'te rating operasyonunu yorumladı.

Fatih Altaylı, Teke Tek'te rating operasyonunu dizi yapımcılarıyla canlı yayında masaya yatırdı. Yapımcı Faruk Turgut ve Ali Gündoğdu'nun katıldığı programa İffet dizisinin yapımcısı Turgut'un muhafazakar medya suçlaması damga vurdu.

"RATİNG OPERASYONU MUHAFAZAKAR KANALLAR İÇİN YAPILDI!"

Altaylı, rating operasyonu için gündeme gelen iddiaları hatırlatarak yapımcıların fikrini sordu. Bu operasyon ne amaçla ve kimler için yapıldı?

Turgut, Altaylı'nın soruyu sorarken işaret ettiği adreslerden biri olan muhafazakar medyayı suçladı. Muhafazakar kanalların Türkiye'deki reklam pastasından çok daha büyük bir pay istediğini vurgulayan Turgut operasyonun bu amacı içerdiğini söyledi. İffet dizisinin yapımcısı "bu o kadar açık ve ortada ki görmek için biraz TV izlemek, gazete okumak yeterli" dedi.

RTÜK BU NEDENLE ÖLÇÜM SİSTEMİNİ YÖNETMEK İSTİYOR?

Turgut, RTÜK'ün reyting ölçümünü denetleyen ve yöneten kurum olmak istediğini hatırlatarak eğer bu olursa muhafazakar kanalların kollanacağını söyledi. RTÜK'ün bu yöndeki girişimlerinin sonuç alma aşamasına geldiğini kaydeden Turgut bu sürecin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Altaylı: İyi de yeni sistemin ölçümünde böyle bir yönlendirme olursa reklam veren bunu anlamaz mı? Yanlış olduğunu bildiği bir ölçüme göre reklam verecek değiller ya...

Faruk Turgut: Ancak bunun ortaya çıkması zaman alacaktır. O süre boyunca da reklam veren o listeye göre reklam verecektir...

Altaylı: Peki o zaman yeni düzen kurulduğunda 'sordum sarı çiçeğe diye bir program mı birinci olacak?

Faruk Turgut: O kadar yapmazlar belki. Ama esas amaç zaten reklam pastasından büyük payı almak...