Medya
18 Eki 2010 08:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:43

RADİKAL'İN İLK GENEL YAYIN YÖNETMENİ YENİ GAZETEYİ NASIL BULDU?

"Eyüp Can ve arkadaşları, Radikal'i günün koşullarına göre dönüştürmek gibi zor bir işe giriştiler."

Yeni Radikal’in yolu açık olsun

YENİ bir gazeteyi yayına hazırlamanın ne demek olduğunu iyi bilirim. Bu konuda rekor kimdedir bilmiyorum, ama benim de “insanlık için küçük, benim için büyük” bir rekorum var: Meslek yaşamıma dört günlük gazete yayımlamayı sığdırmayı başardım. Spor (ben ayrıldıktan yıllar sonra kapandı), Posta, Fanatik ve Radikal!

Radikal için yola çıktığımızda üç kişilik bir ekiptik. Ben, İsmet Berkan ve Yeşim Denizel Boratav. Sonra aramıza başka arkadaşlar da katıldı. Hep birlikte, hayatım boyunca unutamayacağım bir deneyim yaşadık, gurur duyacağım bir gazete yönetme olanağını bana verdiler.

Radikal’in ilk günkü sayısında yayımlanan yazımda şöyle bir söz vermiştim: “Radikal başkalarının ulaşamayacağı haberlere ulaşacak, kimsenin yazmaya cesaret edemediği gerçekleri yazacak!”

Elbette kendimle ilgili olarak tarafsız olmam zor ama bunu benim dönemimde de, ben Milliyet’e giderken gazeteyi devrettiğim İsmet Berkan döneminde de Radikal gayet iyi başardı.

Dün itibariyle Radikal’in yaşamında yeni bir dönem başladı. Eyüp Can ve arkadaşları, Radikal’i günün koşullarına göre dönüştürmek gibi zor bir işe giriştiler. Eminim ki bir gazetenin asıl işlevi olan habercilik bu dönemde de ilk hedef olacak.

İlk gün izlenimim genel olarak olumlu. Dürüst olmam gerekirse tereddütle baktığım bazı şeyler de var. Bunu acaba “giderek yaşlanıyor olmama” mı bağlamalıyım, bilemiyorum.

Radikal için çalışan tüm meslektaşlarıma başarılar diliyorum.

Mehmet Y. YILMAZ / HÜRRİYET