Gündem
24 Kas 2011 21:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:04

PROF. BÜŞRA ERSANLI'DAN MEKTUP VAR!

KCK operasyonları kapsamında tutuklanan Prof.Dr. Büşra Ersanlı mektup gönderdi.

KCK operasyonları kapsamında 1 Kasım'da tutuklanan Prof. Dr. Büşra Ersanlı'nın Marmara Üniversitesi Anadolu Hisarı Kampüsü'ndeki ofisi, 19 Kasım cumartesi akşamı kimliği bilinmeyen kişiler tarafından basıldı.

Oda, kimliği bilinmeyen kişilerce dağıtıldı ve duvarlara çeşitli sloganlar yazıldı. Ersanlı bu baskınla ilgili bir mektup yazdı.

Mektup şöyle:

KİMLİĞİ BELİRSİZ KİŞİLER

"Perşembe Marmara Üniversitesi Anadolu Hisarı Yerleşkesi'ndeki ofisimin "kimliği belirsiz" kişiler tarafından baskına uğraması ifade, fikir özgürlüğüne bir saldırıdır. Böyle ilkel bir davranışı herhangi bir öğrenci/genç yapmamıştır. Bunu bana mesaj vermek isteyen birileri yaptı:

KOLAY BİR ZORBALIK OLMUŞ

"Seni buraya sokmayız, arkadaşların da savunmaktan vazgeçsin" mesajıdır bu. Bunlar kendinden menkul polis, savcı, iddianameci ve yargıçlığa özenen kişiler olmalı... Zaten bozuk olan kapım ve kilidimi kırmak çok kolay olmuştur. Kolay bir zorbalık olmuş yani! Ayıp etmişler, hatadan vazgeçsinler, "errorist" olmasınlar! İfade özgürlüğü, akademik özgürlük bu ülkede sağlam bir biçimde yerleşecektir. Bütün meslektaşlarımın öğretmenler günü kutlu olsun!"