Gündem
02 Haz 2015 17:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:37

Polis muhabiri dövdü, erkek gazeteciler güldü!

T24 muhabiri, Sümeyye Erdoğan'ın basın açıklamasını takip ettiği sırada sivil polislerin şiddetine uğradı.

T24 muhabiri Michelle Demishevich, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ın Belçika Başkonsolosluğu önündeki basın açıklamasını takip ettiği sırada sivil polisler tarafından şiddete maruz kaldı.

Demishvich, Ermeni soykırımını inkar ettiği için partisinden ihraç edilen Belçika Parlamentosu milletvekillerinden Mahinur Özdemir'e destek amacıyla AKP Kadın Kolları'nın basın açıklamasına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ın konuşmasını takip etmek için İstanbul Belçika Başkonsolosluğu önündeydi.

SEÇINDAN SÜRÜKLENDİ, YUMRUKLANDI

bianet'e konuşan Demishvich Sümeyye Erdoğan'ın basına yaptığı konuşmasını takip ederken önce iki erkek sivil polis tarafından engellendiğini, itiraz ettiğinde bir kadın polis tarafından saçından çekildiğini daha sonra başka bir erkek polisin, karnına yumruk attığını aktardı.

Bu sırada Sümeyye Erdoğan'a yardım için seslenen Demishvich için Erdoğan'ın iki defa "Lütfen gazeteciyi bırakın" dediğini ancak polislerin şiddete devam ettiğini söyledi.

ERKEK MUHABİRLER GÜLDÜ

Demishevich ayrıca basın açıklamasının iktidara yakın medya organları tarafından takip edildiğini belirterek şöyle konuştu:

"Hepsi erkek muhabirlerdi. Şiddete uğradığımı, meslektaşım olarak yardım etmelerini istediğimde bana güldüler. Biri ise polise 'O T24 muhabiri, Cemaat için çalışıyor' dedi. Bunun üzerine polisler şiddeti artırdılar" şeklinde konuştu.

Demishevich saçından sürüklendiği için kafa bölgesinde ve yumruklandığı karnında ağrı olduğunu, darp raporu aldıktan sonra yarın avukatlarıyla birlikte suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.