Gündem
19 Ara 2011 13:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:08

PKK'DAN İLGİNÇ YASAK! BU DİZİLER KANDİL'DE NEDEN YOK?

PKK operasyonunda yakalanan teröristin açıklamaları, bu kadarına pes dedirtti.

Ağrı’da PKK operasyonunda yakalanan M.A’nın, sorgusunda, PKK’nın örgütten kopuşu engellemek için ‘işkence görüntüleri’ izlettiği ve Türk televizyonlarındaki aile dizilerini seyretmeyi yasakladığını, kaçmaya çalışanlara tünel kazma cezası verildiğini ya da infaz edildiğini söyledi.

 Dağda ‘Abbas’ kod adlı Duran Kalkan gibi isimlerin lüks jeeplerle dolaşırken kendilerinin 3 yılda bir yıkanabildiklerini, açlıktan domuz, ayı yendiğini, kadınların ‘ajanlıkla suçlanıp infaz edilmemek’ için örgüt liderleriyle ilişkiye zorlandığını söyleyen M.A, örgütten kaçmayı başaran ya da yakalananların kendilerine gösterilen yaklaşımı görünce PKK’nın propagandasının gerçek dışı olduğunu anladığını söyledi.

M.A’nın çarpıcı ifadelerinde terör örgütü mensuplarının domuz eti yiyerek beslendiğini, Zerdüştlük eğitimleri aldıklarını ve aylarca banyo yapmadan yaşadıklarını anlattı. Örgüt üyelerine polis ve askere karşı korku propagandası yapıldığını belirten M. A. "Ben gözümle gördüm ki böyle bir şey yok, dağdaki insanlar sizin böyle olduğunuzu bilse hemen teslim olurlar, onların teslim olmaması için devamlı Polis Asker ve devlet korkusu işlenmektedir" dedi.

-"ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERİN BİR ELİ YAĞDA BİR ELİ BALDA"-
M.A dağda yaşayan terör örgütü mensuplarının sadece bayram günlerinde yüzünü yıkadığını, tuvalet sonrası su ile temizlik yapılmadığını da ifadelerine ekledi. Örgütün üst düzey yöneticilerinin ise bu sıkıntıları yaşamadığının altını çizen M.A, "Bu kandırılmış, akılları çelinmiş gariban gençleri kullanan üst düzey yöneticiler ise bir eli yağda bir eli baldadır. Örgüt kimliğimizi vermeye gelmekte iken bile örgütün üst düzey yöneticisi olan Abbas Kod Duran Kalkan ise cipler ile gelmektedirler. Yattığımız yerler ise pislik içerisinde nerde akşam orda sabah olmaktadır. Yastık niyetine taşı kullanmaktaydık ve her gün ölüm, yabani hayvan korkusu ile yatmaktaydık. Üzerimizde sadece bir battaniye vardı. Bildiğim ve duyduğum birçok örgüt mensubu soğuktan dolayı hastalık kapmaktadır.  Çoğu böbreklerinden rahatsızdır, bende de aynı rahatsızlık genç yaşta olmama rağmen vardır. Örgüt yöneticilerinin bize değer vermediklerine şu örneği verebilirim. Kuzey Irakta Beritan kampında hilti ile tünel kazarken hiltinin dönmesi sonucu parmaklarım kırıldı, bana silah eğitimi de veren Cigerhun Kod’lu örgüt yöneticisi git ellerini sabunla yıka bir şey olmaz dedi. Bu yüzden dolayı parmaklarım halen yamuktur. Yattığımız yerler çok kötüdür,Küçük sığınakta ancak iki kişinin sığabileceği yerde 4-5 kişi kalıyorduk, ölüm korkusu ile ne yediğimden, nede uyuduğumdan bir şey anlıyordum. Aklımda daima örgütten kaçma düşüncesi vardı" diye konuştu