Gündem
30 Eyl 2011 09:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:51

PKK ŞANSLI BİR ÖRGÜT! BAŞBUĞ'DAN PKK İLE İLGİLİ BOMBA SÖZLER!

Genelkurmay eski başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ Kanal D'de Mahmet Ali Birand'ın 32. Gün isimli programında çarpıcı açıklamalar yaptı...VİDEO

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, 32. Gün’de Mehmet Ali Birand’ın sorularını emekliliğinden sonra ilk kez yanıtladı. "PKK şanslı bir örgüt" diyen Başbuğ, flaş açıklamalar yaptı.

İlker Başbuğ emekliliği sonrası ilk kez konuştu ve gündemi değerlendirdi.
Eski Genelkurmay Başkanı Org. Başbuğ, 1 Mart 2003’teki tezkerenin reddedilmesiyle PKK’yı bitirme şansının kaybedildiğini iddia etti.


MİT-PKK görüşmesinde gizlilik ihlaline dikkat çeken Başbuğ, terörle mücadelede özellikle de Kandil’e yönelik operasyonlarda ABD’nin bilgisi olmadan hareket edilemeyeceğini söyledi. İnternet andıcı davasında istenildiği taktirde ifade vermeye gideceğini de söyleyen Başbuğ, Işık Koşaner’in internete sızan açıklamalarıyla ilgili itirafları da öz eleştiri olarak kabul etti.

PKK ŞANSLI BİR ÖRGÜT
İşte Başbuğ’un konuşmasından flaş bir bölüm:

"PKK aslında şanslı bir örgüt bana göre. Dört defa en azından terör örgütünü elimine etme şansına sahiptik. Mesela 1986 yılında Abdullah Öcalan’ın konuşmalarına bakın, ’Bitiyoruz’ diyor. 1987 yılında sıkıyönetimden OHAL’e geçiyoruz çünkü örgüt üzerine bir baskı kurmuşuz. Ama son darbeyi vuramıyoruz. Askerlik süresini 15 aya indiriyoruz. Terör sonra tekrar tırmanıyor. Başarı sağladığınız anda alacağınız kararlar çok önemli. Son şans 1 Mart 2003 tezkeresi idi. Tezkere olayı eğer kabul edilseydi oluşan şartların PKK ile mücadele açısından bize çok büyük fırsatlar yaratmış olacağına inananlardanım."