Gündem
20 Haz 2011 12:27 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:29

PHKD ANKARA'DA YAŞANAN TAKSİCİ TERÖRÜNÜ KINADI!

Profesyonel Haber Kameramanları Derneği Başkanı ve Kanal D Kameramanı Hüseyin Çözen'e yönelik taksi şoförlerinin saldırısını şiddetle kınıyoruz.

İşte yapılan o açıklama

Ankara Söğütözü Bayındır Hastanesi ’nin önündeki taksi durağında bulunan bir şoför önce Çözen’e sözlü ve küfürlü tacizde bulundu. Bunun nedenini anlayamayan Hüseyin Çözen taksi şoförüne neden küfür ettiğini sorunca yanıtını yumruk ve tekmelerle aldı. Kendini savunmaya çalışan Çözen’e durakta bulunan diğer taksi şoförleri de vurmaya başladı. Tehditler, küfürler arasında şoförlerden .biri Hüseyin Çözen’in aracının fotoğrafını çekti. Bir yandan Çözen’i ölümle tehdit ederken diğer yandan darp etmeyi de sürdürdüler.

 Çevredeki birkaç duyarlı vatandaş olaya müdahale etti. Otomobilde tansiyon ve kalp rahatsızlığı bulunan annesini de dikkate alan Hüseyin Çözen olay yerinden uzaklaştırıldı. Ama elli metre sonra yine bir grup taksi şoförü Çözen’in aracını durdurup yeniden saldırmaya başladı.Özür dileyeceklerini zannederek aracını yavaşlatan Hüseyin Çözen yeniden yumrukların hedefi oldu.

 Toplumun pek çok kesiminin olduğu gibi taksi şoförlerinin de  sorunlarını gündeme taşıyan bir basın emekçisine yapılan bu saldırıyı esefle kınıyoruz. Ortada hiçbir neden yokken küfür eden ardından da linç girişiminde bulunan ve karşısındakine ağır zarar vermeye çalışan taksi şoförlerinin meslekten men edilmesi için çabalarımız sürecektir. Bu ülkenin artık yapanın yanına kar kaldığı bir yer olmasını istemiyoruz. 

Darp etmenin ötesinde öldürme tehditi savurmak ve bunu gerçekleştirmek için karşısındakine kıyasıya vurmak hangi insanlıkla bağdaşır. Bunu takdirlerinize sunuyoruz.

Profesyonel Haber Kameramanları Derneği Yönetim Kurulu