Televizyon
20 Eki 2012 10:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:17

PELİN BATU'DAN KÜRTÇE PANKARTLI PROTESTO!

Habertürk TV'de ekrana gelen Kime Göre Neye Göre programı ilginç anlara sahne oldu.

Program henüz yeni başlamışken, katılımcılar ellerinde hazır tuttukları protesto pankartlarını havaya kaldırarak, gecenin gündemi olan "protesto" konusunu masaya yatırdılar.

KÜRTÇE NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE PANKARTI

En çok konuşulan pankart Pelin Batu'nun hazırladığı olurken, pankartın üzerinde Kürtçe "Ne Mutlu Türküm Diyene" yazması ilgi çekti.

Protestosuna açıklama getiren Batu ayrıca, 30 yıldır süren savaşın bir türlü sona ermemesini eleştirirken, terörün durması için Kürt ve Türk annelere de "daha fazla seslerini çıkması" noktasında çağrıda bulundu. Pelin Batu "Türkiye 'deki en temel sorun bu. Ve ne yazık ki şu anda çözülür gibi durmuyor. Tam tersine gidiyor. Bende birazcık ironi yapıp Kürtçe "Ne mutlu Türküm" pankartını hazırladım ve bunların altını çizmek istedim." dedi.

AK PARTİLİ BURHAN KUZU'YA ELEŞTİRİ

Öte yandan yaptığı "Kürtçe eğitim şeytana uymaktır" çıkışıyla gündeme oturan AK Parti Milletvekili Burhan Kuzu da eleştirilerden nasibini aldı. Program boyunca konu Kürt sorununa her geldiğinde Kuzu'ya göndermede bulanan katılımcılar "Biz şimdi Türkçe konuşarak şeytana mı uyuyoruz" dedi.