Televizyon
15 Eyl 2023 17:33 Son Güncelleme: 15 Eyl 2023 17:36

Peaky Blinders'ın yaratıcısı heyecan yarattı

Yayımlanışının 10. yıldönümünde dizinin hayranlarına "beklemede kalmaları" söylendi.

Peaky Blinders'ın yaratıcısı Steven Knight, yayımlanışının 10. yıldönümünde, dizinin geleceğine ilişkin bazı ipuçları verdi.

Dizinin başrolünde, Tommy Shelby'yi canlandıran Cillian Murphy yer alıyordu. Oppenheimer'daki performansıyla çok konuşulan ve adı Oscar'la yan yana anılan İrlandalı oyuncuya Paul Anderson, Tom Hardy ve Sophie Rundle'ın eşlik ettiği dizi, 2022'de 6. sezon finaliyle resmen sona ermişti.

Ancak, Peaky Blinders'ın hikayesini anlatacak filmin bu yılın sonlarına doğru çekilmeye başlanması bekleniyor.

Peaky Blinders'ın BBC Two'da birinci bölümünün yayımlanmasının 10. yıldönümünde, dizinin resmi sosyal medya hesapları, Knight'ın dikkat çeken açıklamasını paylaştı. Açıklmada hayranlara, Knight'tan gelecek haberleri beklemelerini söyledi.

 

Dizinin "hikayesinin henüz bitmediğini" ifade eden Knight, izleyicilere "beklemede kalmalarını" söyledi. Bu açıklama, Knight'ın Peaky Blinders'ın gelecek film planlarının da ötesindeki geleceğiyle ilgili konuşmasından iki ay sonra geldi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Tommy Shelby'nin siyah atını Birmingham sokaklarında ilk kez sürmesinin üzerinden 10 yıl geçmiş olması pek de inandırıcı görünmüyor. Dizinin olağanüstü küresel başarısı, onu gerçekleştiren sadık ekibin zekası ve sıkı çalışmasına bağlı. Aradan 10 yıl geçti ve hikaye henüz bitmedi. Beklemede kalın."

 

Knight, filmde Shelby ailesinin I. ve II. Dünya savaşları arasındaki hikayesini anlatmayı planlamıştı. Ancak daha sonra filmdeki olayların II. Dünya Savaşı sırasında geçeceği açıklandı. Bu tarihsel arka plan pek çok hikayeye uygun olsa da filmin, Tommy'nin faşist rakibi Oswald Mosley'den intikam almasını anlatmasına muhtemel gözüyle bakılıyor.

Eleştirmenlerin çok beğendiği tarihi dramanın sonu, Tommy'nin intikamıyla da gelmeyebilir. Knight, temmuzda yaptığı açıklamada, filmin ötesinde planları olduğunu da söyleyerek birden fazla spinoff'un gelebileceğini ima etmişti.