Gündem
31 Ara 2023 18:30 Son Güncelleme: 31 Ara 2023 18:39

Pazarcının ürünlerine fiyatı nedeniyle el koydurdu! Belediye Başkanı'na olay yorum

Yılbaşı öncesi pazarda denetim yapan Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun kestane satan bir esnafa gösterdiği sert tepki sosyal medyada gündem oldu. Tahmazoğlu "Sen hikaye okuyorsun" dedikten sonra pazarcının da mallarını el koyarak fahiş fiyattan işlem yapılmasını istedi. Gazeteci İsmail Saymaz de Tahmazoğlu'nun videosunu paylaşarak "Kestane imparatoruna ve portakal karteline operasyon. Göz açtırmayın bunlara" ifadeleriyle olaya tepki gösterdi.

Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yılbaşı öncesinde zincir marketlerde ve pazarlarda zabıta ekipleri ile denetim yaptı. Tahmazoğlu, denetim sırasında, 100 liraya aldığı kestaneyi 180 liraya satan ve alış faturası göstermeyen pazarcıya sert tepki gösterdi.

"HİKAYE OKUYORSUN"

Fatura göstermeyen pazarcıya ise sert tepki göstererek tezgahının toplanmasını istedi. Esnafın mallarına el de koyduran Başkan Tahmazoğlu "Bu fahiş fiyattan bunu burada sattırmayız. Sen hikaye okuyorsun. 100'e alıp 180'e satmak var mı" diyerek tepki gösterdi.

SAYMAZ'IN YORUMU GÜNDEM OLDU

O görüntüleri "Gaziantep’te kestane imparatoruna ve portakal karteline operasyon. Helal başkan. Göz açtırmayın bunlara." ifadeleriyle paylaşan gazeteci İsmail Saymaz'ın paylaşımın da sosyal medyada gündem oldu.

"GÜCÜNÜZ PAZARCIYA YETİYOR"

Bir Twitter kullanıcısı görüntüleri "Show man gücünüz ancak pazarcıya yetiyor. Zaten 3 harfli marketleri de gezin de o zaman samimiyetinize inanalım" ifadeleriyle eleştirdi.

Deva Partisi Gaziantep İl Gençlik Politikaları Başkanı ise Başkan Tahmazoğlu'na seslenerek "Pazarcının 3-5 kuruşu ile ilgilenmek yerine onlara racon kesmek yerine ürünlerin maliyetine etki eden vergilere itiraz etmenizi öneririm. 1000 TL’lik faturada 166 lira vergi alınıyorsa ve sis buna itiraz etmek yerine Algı endeksli bir video ile toplumun karşısına çıkarak kendinizi alkışlatmak istiyorsanız burada dur deriz! İnsanlar elektrik faturasına su parasına ev kirasına para yetiştiremiyorsa biz buna dur deriz! Tüm kurumlar israf abidesi iken bu samimiyetten uzak videonuz çok ayıp!" ifadelerini kullandı.