Gündem
27 Ağu 2011 09:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:44

''PARTİDEN ATABİLİRİZ!'' BDP İNCELEME BAŞLATTI!

Batman Milletvekili Bengi Yıldız'ın Bodrum'da bikinili bir kadınla tatil yaparken çekilen fotoğrafları BDP'de tartışma yarattı.

BDP Genel Başkanı Hamit Geylani, "Meclise gitmemiz için doğru zaman ve doğru zemin olmalı, Başbakan gitmememiz için herşeyi; bütün tahrikleri yapıyor. Bizim gidişimiz Başbakan’ın söylemlerine bağlı değil. Biz 1 Ekim’de Meclise gideceğiz" dedi.

Batman Milletvekili Bengi Yıldız’ın Bodrum’da bikinili bir kadınla tatil yaparken çekilen fotoğraflarıyla ilgili ise Geylani, "Görüntüler partimize yakışmamıştır. Partimizin ilgili kurulları Yıldız’ın durumunu partiden ihraç başta olmak üzere tüm boyutları değerlendiriyor" dedi.

DİYARBAKIR’DA TOPLANDILAR
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), TSK’nın Kuzey Irak’taki PKK kamplarına yönelik düzenlediği sınır ötesi hava harekatını protesto etmek için milletvekilleri ile belediye başkanlarının da aralarında bulunduğu grupların sınır bölgelerinde ’canlı kalkan’ olması konusunu değerlendirmek için Diyarbakır’da toplandı. BDP eşbaşkanları Hamit Geylani ve Filiz Koçali başkanlığında Diyarbakır il binasındaki toplantı 2 saat sürdü. Toplantıda alınan kararı açıklayan BDP Eşbaşkanı Hamit Geylani, "Kandil’de hava saldırısında 7 sivil vatandaş yaşamını yitirdi. Dışişleri Bakanlığı açıklama yaptı. Bunları görmemeleri vicdansızlıktır. 6 aylık bebeğin ölüm fotoğraflarını tüm dünya gördü, ancak Dışişleri Bakanılğı görmedi" dedi.

’1 EKİM’DE MECLİS’TEYİZ’
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın BDP’li milletvekillerinin TBMM’ye gitmemesi için bütün tahrikleri yaptığını savunan Geylani, "Meclise gitmemiz için doğru zaman ve doğru zemin olmalı, Başbakan gitmememiz için herşeyi; bütün tahrikleri yapıyor. Bizim gidişimiz Başbakan’ın söylemlerine bağlı değil. Biz 1 Ekim’de Meclis’e gideceğiz" dedi.

BENGİ YILDIZ İÇİN İHRAÇ GÜNDEMDE
Batman Milletvekili Bengi Yıldız’ın Bodrum’da bikinili bir kadınla tatil yaparken çekilen fotoğraflarının gazetelerde yayınlanmasıyla ilgili ise HABERTÜRK’e konuşan BDP’li Geylani, "Görüntüler partimize yakışmamıştır. Partimizin ilgili kurulları Yıldız’ın durumunu değerlendiriyor. Partiden ihraç başta olmak üzere bütün boyutları değerlendiriyoruz. Görüntüler bize yakışmadı. Partimizi çok derinden rahatsiz etti. Birileri bizi MHP ve CHP’nin durumuna düşürmek istiyor. Ama biz bu duruma asla düşmeyeceğiz. Bu görüntüleri asla tasvip etmiyoruz" diye konuştu.

HÜKÜMETE SERT ELEŞTİRİ
BDP Eşbaşkanı Filiz Koçali ise, İmralı’da Abdullah Öcalan ile devlet yetkilierinin görüşmelerinin tıkanması sonucu çatışmaların arttığını iddia ederek, "Asker garnizona çekildi, PKK dağdan indi. Silvan ve Çukurca saldırılarının öncesinde Başbakan ’Kürt sorunu yok, PKK sorunu var’ demişti. Bu söylemlerden sonra operasyonlar gelişti ve hem gerilla (PKK’lılar) hem de asker yaşamını yitirdi. Devlet barıştan yana olsaydı, yaşanan bir iki olayla hemen geriye dönmezdi. Görüşmeler devam etseydi, sayın Öcalan, PKK’yı sınır dışına çekecekti. AKP diyalog yolunu seçeceğine, topyekun savaş kararı verdi. Başbakan her konuşmasında bizi tehdit ediyor ve iki halk arasında düşmanlık tohumu ekiyor. Ama biz Türkler ile Kürtler’in gönül bağını ve iç barışını bozacak bir tutum sergilemeyeceğiz. Acilen Öcalan’la görüşülmeli ve tecritine son verilmeli" dedi.


ETİKETLER
#bdp #bengi yıldız