Medya
02 Eyl 2006 11:10 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 12:46

PANTOLON İNDİRME'NİN BEDELİ!.. ATV TAZMİNAT DAVASI AÇTIĞI ŞOVMEN MEHMET ALİ ERBİL'DEN 5.5 MİLYON YTL TAZMİNAT İSTEDİ!..

Canlı yayında yanındaki yardımcılardan birinin pantolonunu indiren Mehmet Ali Erbil hakkında "atv'nin itibarını zedelediği" gerekçesiyle 5.5 milyon YTL tazminat davası açıldı.

Atv, canlı yayında bir görevlinin eşofmanını indiren Erbil ile programın yapımcısına 5.5 milyon YTL'lik tazminat davası açtı.

AtV'nin avukatları, Asliye Ticaret Mahkemesi'- ne açılan tazminat davasının dilekçesinde Mehmet Ali Erbil ile Kuzey Müzik şirketinin sözleşmeye aykırı davrandığını belirterek, yaşanan olayla halkın gözünde atv'nin itibarının zedelendiğini anlattı. Erbil ve Kuzey Müzik ile yapılan sözleşmenin yayından hemen sonra iptal edildiği vurgulanan dilekçede "Türk örf ve adetleri ve genel ahlak kurallarıyla kesinlikle bağdaştırılması mümkün olmayan olay karşısında gerek stüdyodaki seyirciler, gerekse televizyonları başında programı izleyenler, Mehmet Ali Erbil'in bu davranışı sonrası yaşanan olayla dehşet içinde kaldı."

ZARAR VERMEK İÇİN YAPTI

Dilekçede üzücü olayın, uzun yıllardan beri yaptığı seviyeli yayınlarla kamuoyunda haklı şekilde aile televizyonu kimliğini kazanan atv'nin itibarını, derinden sarstığı vurgulanarak, "Bu şekilde atv'nin kamuoyundaki haklı itibarı, büyük zarar gördü" denildi. Gelecek sezon için yapılan görüşmelerden olumlu bir sonuç alamayan Kuzey Müzik ile Erbil'in, atv'ye kasten zarar vermek amacıyla skandalı gerçekleştirmiş olabileceği belirtilen dilekçede, "Çünkü canlı yayın sırasında yaşanan olaylar, özellikle davalı Mehmet Ali Erbil'in yapımcı firma yetkililerine 'Olayın kayda alınıp alınmadığına yönelik' sorusu, canlı yayın sırasında gerçekleşen olayın önceden taraflarca birlikte kurgulandığının en önemli kanıtıydı" ifadesi yer aldı. atv'nin avukatı Abuzer Kendigelen, ayrıca RTÜK'ün verdiği 12 programlık cezanın onanması halinde Mehmet Ali Erbil ve Kuzey Müzik aleyhine her program için 150 bin YTL olmak üzere toplam bir milyon 800 bin YTL'lik ikinci bir dava açılacağını belirtti.