Gündem
02 Nis 2011 23:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:12

PAKİSTAN'DAKİ SEL FELAKETİNİN FOTOĞRAFLARI SERGİ OLDU!

Sabah foto muhabiri İlhami Yıldırım'ın Pakistan'da gerçekleşen sel felaketinden sonra çektiği fotoğraflar Selden Sonra Pakistan adıyla bir kitaba ve sergiye dönüştü.

Fotografevi, Sabah Gazetesi Foto muhabiri İlhami Yıldırım’ın “Selden Sonra Pakistan ” adlı fotoğraf sergisine ev sahipliği yapıyor. Pakistan’ın 2010 yazında yaşadığı sel felaketi ve sonrasını anlatan sergi, 02–21 Nisan 2011 tarihleri arasında Fotografevi’nde görülebilecek.
 
SELDEN SONRA


Sabah Gazetesi Foto muhabiri İlhami Yıldırım, Pakistan’da yaşanan sel felaketinin ardından ülkenin tamamını gezdi. Yıldırım, ülkenin en zor girilen Swat Vadisi’ne bile uzanan bu yolculukta, sellerden etkilenmeyen hiçbir yerin olmadığını gördü. Yirmi milyon insan çaresizdi. Objektifini çevirdiği her yerde, karşısına ya son nefesini vermek üzere olan bir çocuk, ya uzanacak yardım eli bekleyen bir yaşlı ya da hayatta kalanların yaşam mücadelesi çıkıyordu. Yıldırım bu sergisiyle, dünyanın Pakistan’ı unuttuğu şu günlerde acıların ve sorunların hala devam ettiğini hatırlatmak istedi.

Sergi Fotografevi’nde
 
Fotografevi’nin,  02–21 Nisan tarihleri arasında ev sahipliği yapacağı sergide 45 kare fotoğraf yer alacak. 2 Nisan Cumartesi akşam saat 20.00’da açılışı yapılacak olan sergi, 21 Nisan tarihine kadar görülebilecek. Ayrıca ‘Selden Sonra Pakistan’ adıyla İngilizce-Türkçe basılmış bir fotoğraf albümü de yer alıyor.
 
İLHAMİ YILDIRIM KİMDİR?

Foto muhabiri. 1977 yılında Iğdır’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Iğdır’da tamamladı. 1997’de Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi “Gazetecilik” bölümüne girmeye hak kazandı. Bir yandan eğitimini sürdürürken diğer yandan mesleğe adım attı.  Çeşitli dergi ve gazetelerde çalıştı. Anadolu’yu anlatan belgesellere imza attı. “Belge”, “Sonsuz Matem” ve“Kılıçbalığı Öyküsü” gibi belgeselleriyle ödül alan Yıldırım, belgesel fotoğrafçılığa yöneldi. Gazi Mahallesi ve Şii-Caferiler, halen üzerinde çalıştığı uzun soluklu projeler. Yıldırım, Sabah Gazetesi’nde foto muhabiri olarak mesleğini sürdürüyor.

Yer: Fotografevi
Adres: İstiklal Caddesi, Tütüncü Çıkmazı No:4 Beyoğlu
Tel: 0212 249 02 02