Gündem
17 Oca 2011 12:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:58

ÖZLEM GÜRSES HANGİ KANALDA EKRANA DÖNDÜ, İLK KONUĞU KİM OLDU? (MEDYARADAR- ÖZEL)

Habertürk Tv ile yollarını ayırdıktan sonra ekrana bir süre ara veren Özlem Gürses hangi kanalda programa başladı?

Habertürk Tv ile yollarını ayırdıktan sonra ekrana bir süre ara veren Özlem Gürses, bir televizyon programının yanı sıra üç internet sitesi ile medya dünyasına dönüş yaptı..

Geçtiğimiz hafta SKY Türk’te "Özlem Gürses ile Çizgi Dışı" isimli programa başlayan güzel habercinin ilk konuğu komedyen Cem Yılmaz oldu..

Gürses, bu cuma gecesi de Miktat Kadıoğlu’nu konuk etmeye hazırlanıyor..

Deneyimli haberci Gürses, ayrıca, www.ozlemgurses.com.tr isimli yeni bir internet sitesini yayına sokarak, sanal alemde üçüncü sitesine kavuştu..

İŞTE GÜRSES’İN YENİ SİTESİNDEKİ İLK YAZISI :

MERHABA
 
Uzun bir aradan sonra şükür kavuşturana.
 
Bazen hayat size fırsatlar sunar, sanki krizmiş gibi gözüken fırsatlar : 2009’da Haberturk’ten istifa ettim,, birkaç ay sonra bambaşka bir sektörde kendimi görmek istedim, Ali Saydam’ın zarif jestiyle Bersay İletişim Grubu’nda yönetici ortak oldum.
Birkaç ay içinde "kendimi bu sektörde sevmediğimi" anladım, izin istedim, dostluk devamsa da iş ortaklığı bitti.
 
Ve araya "hayat" girdi : Taşınmalar, yeni bir ev, küçük sağlık sorunları, oğlanın telaşları...
 
En önemlisi de 40. yaş ! O kadar şaşırdım ki 40 yaşıma geldiğime kutlayamadım bile !
 
Tıpkı anne olmak gibi, birgün hamilelik bitecek biliyorsunuz, ama bebeği kucağınıza verdiklerinde yine de çok şaşırıyorsunuz !!
 
İlk şoku atlattıktan sonra 40 yaş için iki tema buldum kendime; birincisi "tüm kırgınlıklar giderilecek" ikincisi "yeni bir iş hayatı tasarlanacak".
 
Birinciyle başladım, beni kıran ve benim onu kırmış olduğumu düşündüğüm insanları aradım, konuştum. Bir kişi hariç, dosyalar kapandı teker teker.
 
Yoksa her seferinde ekranda çıkan "remind me later" ( tekrar hatırlat ) notu gibi masaya geliyor bu yükler. Kurtuldum gitti !
 
Sitenin "özlü sözü" de bu arayışın bir parçası olarak yazıldı oraya : "Yaşamda sadelik, düşüncede ihtişam.. " Bana ait bir cümle değil, ama tam da benim dünya görüşümü anlatıyor.
 
Gelelim 40 yaş temaları numara 2’ye : yeni bir iş yaşamı...
 
İkincisi daha zormuş meğer, hala ortada anlamlı bir tasarı yok, sebebi de şu : asıl işim olan yayıncılık ve mesleğe başladığım habercilik pardon ama "ucube" bir hale getirildi, içinde olmak neredeyse imkansız.
 
Ama bu kadar tutkuyla severken işinizi, dışında durmak da zor...
 
Ben de mecburen "ya dışındasındır çemberin ya da içinde yer alacaksın / kendin içindeyken, kafan dışındaysa..." sözlerinden hareketle tam tersini yapayım dedim,, kafam medyada, kendim dışarda bir iş yaşamı tasarısının peşine düştüm.. !
 
Geldiğim nokta işte şu anda bu yazımı okuduğunuz "internet sitem"dir.
 
Bunca yıl biriktirdiğim medya bilgisini eğitim yaklaşımlarına tercüme ettim, bana ve duruşuma en yakın bulduğum alan eğitim olduğu için.
 
Arada bir beni inandığım ve bizzat editörlüğünü yapacağım işlerde ekranda da görebileceksiniz. Gezegenler yanyana gelir, kader ağlarını örer, şartlar oluşur, medya patronları bana katlanır ( ya da tersi ! ) ve kısmette varsa... :))
 
Gün olur mesela 50 yaşımda bir çılgınlık yapar ve yepyeni bir yol ararım diye, www.ozlemgurses.tv de bana ait artık !
 
Beni yalnız bırakmayın.
 
Haydi hayırlısı...
 
ÖZLEM GÜRSES

MEDYARADAR- ÖZEL