Gündem
22 Tem 2023 11:35 Son Güncelleme: 22 Tem 2023 11:40

Özgür Demirtaş'tan Erdoğan'ın "fahiş kira" açıklamasına tepki: "Her zaman kötü sonuçlanır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, evini kiraya vermeyen ev sahiplerinden yüksek vergi alınmasına ilişkin mesajlarını değerlendiren Prof. Dr. Özgür Demirtaş, "Serbest ekonomiye müdahale her zaman kötü sonuçlanır" değerlendirmesinde bulundu.

Finans uzmanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "fahiş kira artışını ve konut fiyatlarını durdurmak için gerekirse ceza uygulamasına da gideceğiz" sözleriyle ilgili, "Serbest ekonomiye müdahale her zaman kötü sonuçlanır" dedi.

Prof. Dr. Demirtaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Erdoğan'ın sözlerini değerlendirirken, şunları kaydetti:

"Bu durumda 1) Ev sahipleri akrabalarıyla sahte kira sözleşmesi imzalayabilirler. Polisiye tedbir dışında tespiti zor. 2) En olmadı evi satılığa çıkarırlar. 3) Ev fiyatları düşer diye, yeni ev yapımları azalır. 4) Ev yapımları azalınca sonunda ev fiyatları uçar ve insanlar bir süre sonra evsiz kalır. Serbest ekonomiye müdahale her zaman kötü sonuçlanır…" 

Erdoğan, boş evi olan ev sahiplerinden yüksek vergi alınması konusunda çalışma yapıldığını açıklarken, "Yanlarına kâr kalmayacak” demişti. Erdoğan, "Fahiş kira artışını ve konut fiyatlarını durdurmak için gerekirse ceza uygulamasına da gideceğiz. Vatandaşlarımızı açgözlü bir avuç azınlığın kâr hırsına kurban edemeyiz. Vatandaşımızın alım gücünü düşürmemek, enflasyona ezdirmemek için yaptığımız zamlara göz diken ev sahipleri bunun bedelini ödemek zorunda kalacak. Hangi konuda olursa olsun fahiş fiyat artışlarına giden, piyasanın dengesini bozan yaptığı davranışın cezasını çekecektir” ifadelerini kullanmıştı.