Teknoloji
25 Mar 2024 09:45 Son Güncelleme: 25 Mar 2024 09:46

Oyunseverlerin canını sıkacak haber: GTA 6'da erteleme riski!

En çok beklenen devam oyunlarından biri olan GTA 6'nın çıkış tarihinin 2026'ya ertelendiği iddia ediliyor.

Uzun yıllar süren beklentilerin ardından Rockstar Games, geçtiğimiz Aralık ayında merakla beklenen Grand Theft Auto 6'yı duyurdu. Stüdyo, Vice City temalı Miami haritasının oyunun dünyasını oluşturacağını doğrulayan bir fragman yayınladı. Fragmanda 2025 yılında oyunun piyasaya sürüleceği belirtildi; ancak bilim - teknoloji - oyun platformu Kotaku'nun yeni raporuna göre, stüdyo GTA 6'yı planlanan tarihte tamamlayamayabilir.

Chip'in Kotaku'dan aktardığına göre, oyunun geliştirilmesi hakkında bilgi sahibi olan kaynaklar, Rockstar'ın GTA 6 için planladığı çıkış zamanının "2025'in başları" olduğunu söylüyor. Şimdilik stüdyonun planı bu olsa da iç sorunlar çıkış tarihini 2025'in sonlarına, hatta 2026'ya kadar itebilir.

GÜVENLİK VE SIZINTI ENDİŞESİ

Bloomberg'in Şubat ayındaki raporuna göre, Rockstar Games çalışanlarından Nisan ayı itibarıyla haftada beş gün ofise gelmeleri talep edildi. Bu talep, birçok çalışanı şirketin geçmişte eleştirilen aşırı çalışma uygulamalarına geri dönüş yapacağı endişesine sürükledi. Rockstar, bu politikanın kaliteyi ve güvenliği artırmaya yönelik olduğunu belirtse de, özellikle 2022'de yaşanan büyük sızıntı sonrasında güvenlik kaygılarının altını çiziyor. Ancak Kotaku'ya konuşan anonim kaynaklar, şirketin Grand Theft Auto 6'nın geliştirme takviminde geride kalması nedeniyle bir gecikmeden endişe ettiğini ifade ediyor.

Eğer GTA 6 2025 sonbaharına ertelenirse, muhtemelen en az birkaç ay daha haberimiz olmayacak. Bununla birlikte Kotaku, henüz ikinci fragman hakkında herhangi bir bilgi edinemediğini belirtiyor.

ETİKETLER
#gta #erteleme #gta 6