Televizyon
03 Nis 2023 12:32 Son Güncelleme: 03 Nis 2023 12:36

Oyuncular Sendikası'ndan 'Kızılcık Şerbeti' cezasına tepki!

Oyuncular Sendikası, RTÜK'ün 'Kızılcık Şerbeti' dizisine 5 kez program durdurma cezası verilmesine tepki gösterdi. Karar, 'sansür' olarak nitelendirildi.

Oyuncular Sendikası, Show TV’de yayınlanan 'Kızılcık Şerbeti' dizisine Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından verilen beş program durdurma cezasını 'sansür' olarak değerlendirdiklerini belirtti. Sendika yayınladıkları yazılı açıklamada, karardan dönülmesi çağrısında bulundu.

Oyuncular Sendikası'nın cezanın uygulanması halinde oyuncuların ve teknik ekibin yaşayacağı mağduriyete de değindiği açıklama şöyle:

"Show Tv'de yayınlanan "Kızılcık Şerbeti" dizisine RTÜK tarafından "kadına şiddet" sebebiyle verilen 5 kez yayın durdurma kararını sansür olarak değerlendiriyoruz.

Toplumun kutuplaştırıldığı, kadına yönelik şiddetin ve cinayetlerin arttığı, 6284 sayılı kadına karşı şiddetin önlenmesi kanununun yürürlükten kaldırılmasının konuşulduğu günlerde, söz konusu dizideki eleştirel sahnelerin ‘kadına şiddet’ olarak algılanmasını hayretle takip ediyor ve bu sansürü kabul etmiyoruz.

Oyuncular Sendikası olarak soruyoruz: Yayının durdurulma süreci boyunca hem oyuncuların hem de teknik ekibin maddi ve manevi olarak mağduriyetleri nasıl giderilecektir? Bu süre boyunca çalışmayacak olan oyuncular ve teknik ekipler hayatlarını nasıl devam ettireceklerdir?

Sansür; oyuncuların çalışma hayatlarını doğrudan etkilemektedir. Bu nedenle karardan vazgeçilmeli, sanatsal ifade özgürlüğünün önündeki engellemeler son bulmalıdır."