Televizyon
04 Şub 2015 17:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:01

Osmanlı Tokatı dizisinin yapımcısından "mağduriyet" açıklaması! (Medyaradar/Özel)

Osmanlı Tokadı dizisinin yapımcısı medyada çıkan haberler hakkında Medyaradar'a bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada çıkan olumsuz haberlerin dizi oyuncuları ve set ekibini mağdur ettiği söyleniyor.

İşte o açıklama...

Duka Film, “Osmanlı Tokatı” oyuncularını ve set ekibini mağdur ediyor

Nimet Atasoy C&M olarak oyuncularımız Uğur Çavuşoğlu, Gülçin Santırcıoğlu ve Pelin Akil'in rol aldığı “Osmanlı Tokadı” dizisiyle ilgili olarak diğer oyuncu ve tüm kamera arkası ekibin mağduriyeti konusunda basına yansıyan haberleri yakından takip ediyoruz.

TRT ekranlarında yayınlanan dizinin yapımcısı Duka Film’in oyuncu ve set ekibine ödemelerini yapmayarak mağdur duruma düşürmüş olması zaten tüm kamuoyunun malumu.Ancak tahmin edileceği gibi mağduriyetin boyutu bugüne kadar basına yansıyanlar ile sınırlı değildir.

“Osmanlı Tokadı" dizisine emeği geçen herkes Duka Film özelinde söz vermenin ve söz tutmanın ne kadar değersizleştiğini maalesef kendi kişisel deneyimlerine eklemek zorunda kaldı.

Özkan İpek ve Duka Film tüm profesyonel yaklaşımımıza rağmen iyi niyetimizi defalarca suiistimal etmiş ve hâlihazırda oyuncularımızın ödemesini yapmamıştır.

Bölüm ödemelerini yapmadığı gibi KDV ödemelerini yapmamış ve dolayısıyla bizi hem alacaklı hem de devlete borçlu yaparak mağduriyetimizi katlamıştır. Oyuncularımız devlete karşı olan yükümlülüklerini kendi imkânlarıyla karşılamak suretiyle mağdur duruma düşürülmüştür.

Profesyonel iş yaşamının gereği olan standart sözleşme hükümlerini yerine getirmekten bile imtina eden bir şirketin isim değiştirerek “Green Yapım” adıyla yeniden faaliyet gösterebilmesi gerçekten şaşırtıcı.

Konuyla ilgili yasal süreç devam etmektedir ancak Duka Film’in isim değiştirmekteki beceriyi bizlere karşı olan yükümlülüklerini yerine getirmede de göstereceğini umuyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.