Gündem
21 Mayıs 2012 17:35 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:41

OSMAN BAYDEMİR'DEN RTÜK'E DİZİ ŞİKAYETİ!

Diyarbakır Belediye Başkanı "Şüphesiz iyi diziler var. Sıkıntılı, hemde çok sıkıntılı bir dil kullanan dizilerde var" dedi ve o dizileri RTÜK Başkanına böyle şikayet etti

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, RTÜK’ün düzenlediği seminerde RTÜK Başkanı Prof.Dr. Davut Dursun’a dizileri şikayet etti.

Baydemir, "Çok açık ve net. Dostluğun dilini değil, öfkenin dilini yaygınlaştıran yayınlar var. Elbetteki özgürlük olmalı. Ama bu insanları barış ortamı içinde yaşatmaya katkı sunmalıdır, ötekileştimemelidir, hor görmemelidir. Gerçek dünyadan çok farklı bir dünya varmış gibi bir yanlış algı sürecine götürmemelidir" dedi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından düzenlenen ’Yerel ve Bölgesel Medya Hizmet Sağlayıcıları Eğitim Semineri’ Diyarbakır Green Park Otel’de başladı.

Seminerde RTÜK Başkanı Prof.Dr. Davut Dursun açılış konuşması yaptı. Görsel ve işitsel medya hizmetlerinde en önemli argümanın ifade özgürlüğünün kullanılması olduğunu vurgulayan Dursun, bu alanı sadece devlet tekeline bırakıldığında ifade özgürlüğünün kısıtlandığı anlamına geldiğini belirtti.

’18 YIL GEÇMESİNE RAĞMEN HALA TAHSİSİ KONUŞUYORUZ’

Dursun, ifade özgürlüğünün çerçevesinin genişletilmesinin aynı zamanda özel radyo ve televiyonların bu alana girmesine imkan tanıdığını belirtti ve şöyle devam etti:

"Aradan 18 yıl geçmesine rağmen hala tahsisi konuşuyoruz, tahsisi başarabilmiş değiliz. Bir takım faktörleri üst üste koyduğumuzda 3984 sayılı yasa ihtiyaçlara cevap verememiştir. Bir taraftan sorunları çözememiş diğer yandan beklentileri karşılayamamıştır. Uzun bir aradan sonra yasayı tadil ettik ve 3 mart 2011 tarihinde resmi gazete yayınlanan 6112 sayılı yasa ile 3984 sayılı yasayı değiştirmiş olduk. Böylece artık yeni yasa yeni bakışla, standartlar ve öngörülerle uygulamaya girmiş oldu"

BAYDEMİR DİZİLERİN DİLİNDEN ŞİKAYET ETTİ

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ise yaptığı konuşmada RTÜK Başkanı’na dizileri şikayet etti. Düşünce ve düşünceyi ifade etme hürriyeti, fikir hürriyeti ve vicdan hürriyetinin özgürlüklerin anası olduğunu ifade eden Baydemir, şunları söyledi:

"Fikir ve vicdan hürriyeti olmazsa diğer tüm hürriyetler eksik kalacaktır, yetmez olacaktır ve toplumda mülazalar musibetlere dönüşecektir. Müsibetler de büyük belalara kaynaklık edecektir.

İzleyici olarak bana sorarsanız kin ve nefretin değil hoşgörünün dilini, kaosun değil istikrarın dilini, çatışmanın ve savaşın değil barışın dilini, tekçiliğin değil çoğulculuğun dilini, milliyetçiliğn değil evrensel değerlerin dilini, farklılıklarımızı değil ortak değerlerinmizin dilini, vesayetin değil özgürlüklerin dilini, ayrıştırıcı değil birleştirici, ortak paydada buluşturucu bir yayıncılık dilini oluşturan bir mekanizmanın var oluşunu yürekten isterim.

Önümüzdeki zamanlarda bölgemizde ve ülkemizde çok dilli yayıncılık ihtiyacı kendini daha çok hissetirecektir. Toplumun tüm ihtiyaçlarına yanıt olmak konusunda şimdiden kendimizi hazırlamamız gerekir. Bir izleyici olarak başka bir sıkıntımı, rahatsızlığımı ifade etmek istiyorum.

Ülkemiz genelinde giderek yaygınlaşan ve içinden nasıl çıkılacağı muamma olan dizi realitesi, gerçekliği var. Ulusal medyamızda giderek bir hastalığa dönüşen bu konuyla ilgili bir müşahade, istişare ve ortak akıl oluşturmaya şiddetle ihtiyaç var. Şüphesiz iyi diziler var. Sıkıntılı, hemde çok sıkıntılı bir dil kullanan dizilerde var.

Diyarbakır’ın, Antep’in veya Urfa’nın, Hakkari’nin şivesiyle konuşan bir yurttaşımız İstanbul’da sarı bir taksiye bindiğinde, o bahsettiğimiz dizileri izleyen bir taksicinin o yurttaşımıza nasıl davranacağı konusunda benim endişelerim var.

Çok açık ve net. Dostluğun dilini değil, öfkenin dilini yaygınlaştıran yayınlar var. Elbetteki özgürlük olmalı. Ama bu insanları barış ortamı içinde yaşatmaya katkı sunmalıdır, ötekileştimemelidir, hor görmemelidir. Gerçek dünyadan çok farklı bir dünya varmış gibi bir yanlış algı sürecine götürmemelidir."






Ali Ağaoğlu: İşini Doğru Yapan 2012′yi Rahat Geçirir

Home Aves’te 412 bin TL’ye 3+1!

Dumankaya IQ Ev Sistemi ile içiniz rahat!

ByConcept Sultanbeyli’de 800 daireye ulaşacak!

Kavaklı Konut Projesi’nde 36 Ay Sıfır Faizle 295 Bin TL’ye 3+1

Anadolum Mini Point’te 5 bin lira peşinatla! 24 ay sıfır faizle!

Bağcılar Ege Yapı Batışehir Projesinde 1.710 TL Peşinatla

Rings İstanbul Evleri’nde 60 Ay Sıfır Faizle

Yalçınlar Göl Mahal’de Sıfır Saizle 1 Milyon 295 Bin Dolara

Papatya Sitesi 3′te 30 ay sıfır faizle! 113 bin 900 liraya!

Ritim İstanbul Projesinde 242 Bin Liraya 1+1