Gündem
01 Şub 2024 23:33 Son Güncelleme: 02 Şub 2024 13:43

Organ nakli rekortmeni ünlü doktor vefat etti

Son 6 yıl içerisinde 3 bin 500'ü aşkın organ nakli yapan ünlü organ nakli rekortmeni Prof. Dr. Alper Demirbaş yaşamını yitirdi.

Medical Park Antalya Hastanesi Organ Nakli Merkezi Başkanlığı da yapan başarılı doktor Prof. Dr. Alper Demirbaş hayatını kaybetti. Bir süre önce İstanbul'daki bir hastanede akciğer kanseri nedeniyle ameliyat edilen ve Antalya'ya dönen 60 yaşındaki Demirbaş, enfeksiyon nedeniyle Akdeniz Üniversitesi Hastanesine kaldırıldı.Yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Demirbaş, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

REKTÖR DUYURDU

Prof. Dr. Demirbaş'ın ölüm haberi Akdeniz Üniversitesi rektörü tarafından duyuruldu. Rektörün paylaşımı şu şekilde: "Derin bir üzüntü içindeyim. Ülkemizin öncü hekimlerinden, organ nakillerindeki vizyonuyla iz bırakan, Prof. Dr. Alper Demirbaş hocamızı kaybettik. Akdeniz Üniversitemiz, Antalyamız ve İnsanlığa yaptığı katkılarıyla binlerce yaşama dokundu, derin izler bıraktı. Mekanı cennet, ruhu şad olsun. Vasiyeti gereği hocamız için resmi cenaze töreni düzenlenmeyecektir. Kıymetli ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum."

GEÇTİĞİMİZ AYLARDA HEKİMLİĞE VEDA ETMİŞTİ

Prof Dr. Demirbaş geçtiğimiz aylarda sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla hekimliğe vedasını duyurmuştu. Organ nakli rekortmeni Prof. Dr. Demirbaş, paylaşımında şu ifadelere yer vermişti: " Değerli dostlar,, sevgili hastalarım. Aralıksız 28 yıldır sürdürdüğü organ nakli ameliyatları ve 36 yıldır sürdürdüğüm genel cerrahi ameliyatlarını 25 Ekim 2023 tarihi itibariyle bıraktım. Kurucularından olduğum ve 15 yıldır başkanlığını yaptığım Medical Park Antalya Hastanesi'nden de aynı tarih itibariyle ayrıldım. Uzunluğunu bilmediğim bir süre herhangi bir hastanede çalışmayacağım. Meslek hayatım boyunca her dakikamı değerli kılan ve hastalıklarının tedavisi için elimden gelen her şeyi yaptığım tüm hastalarıma, bana destek olan, olmayan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim. Ben her birinize hakkımı helal ediyorum, lütfen sizler de helal ediniz. Sağlıklı günlerde yeniden görüşebilmek umuduyla"