Medya
11 Tem 2011 10:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:33

ORAY EĞİN'DEN ÇARPICI YORUM! BANU GÜVEN'İN İŞİNE SON VERİLMESİYLE İLGİLİ NE DEDİ?

Akşam yazarı Oray Eğin'den Banu Güven için çarpıcı bir 'kovulma' yorumu geldi.

NTV ile yolları ayrılan Banu Güven, haberin medya sitelerinde ’kovulma’ şeklinde yansıtılmasına sitem etmişti. Eğin ise tam da bu nokta üzerinden Güven’e sitem ediyor.


NTV’yle yolları ayrılan Banu Güven’in ’kobulma’ kelimesine sitem etmesini eleştiren Oray Eğin ’ Yapma etme... ’bu bir şeref vesikasıdır’ dedi.

İşte Akşam Yazarı Oray Eğin’in konuyla ilgili bugünkü köşe yazısı...

Anladım ki ne kadar izlenirsek izlenelim, ne kadar okunursak okunalım, çalıştığımız kurumla istediğimiz kadar özdeşleşelim, reklamvereni mıknatıs gibi çekelim hatta, çalıştığımız markaya sonsuz katma değer sağlayalım, bütün bunların hiç önemi yok.
Gün geliyor hepimiz kapının önünde bulabiliriz kendimizi.
Bizde böyle...
Milliyet’ten atıldıktan sonra Umur Talu’nun odasını boşaltması tam üç gün sürmüştü. O bana ders olmuştu: Odana asla bir kutuya sığacağından daha fazla eşya koyma, hatta mümkünse bir odan bile olmasın.
***
Bir de söylemeden edemeyeceğim... Banu Güven ’kovulma’ kelimesinden hoşlanmıyor anladığım kadarıyla. ’Kararı önce ben duyurmak isterdim ama başkaları ’kendi kelimeleriyle’ yazmış bile’ diye sitem notunu gördüm. Yapma etme... Bu dönemde kovulmak göğsümüzde taşıyacağımız en önemli şeref vesikasıdır. Bu bir mesleki başarı tescilidir. Hem bak, bu aralar ’kovulan gazeteciler bahçesi’ çok daha kalabalık, çok daha renkli.