Medya
10 Kas 2010 08:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:47

ORAY EĞİN HANGİ LİSTEDE ADININ BULUNMASINDAN RAHATSIZ OLDU?

Yeniçağ Gazetesi yazarı Sabahattin Önkibar'ın yaptığı bir listeye Oray Eğin'den itiraz gecikmedi!

Bu listeye itirazım var

Ankara'dan gazeteci ağabeyimiz Sabahattin Önkibar geçenlerde Yeniçağ'daki köşesinde bir liste yayımladı... 'AKP'ye din gibi bakan gazeteciler', 'Durumu idare edenler' gibi başlıkların altında medyanın ünlü isimlerini kategorize etmiş. 'AKP faşizmine meydan okuyan gazeteciler' adı altında benim adım da var.

Liste okumayı, listelerle anlatımı çok severim ama bu yazıyı okuyunca açıkçası rahatsız oldum.

Tabii ki faşizme meydan okuyanlardan biri olarak anılmak benim için onur verici.

Ama Önkibar'ın listesinden sanki körü körüne bir AKP düşmanlığı yapıyormuşum anlamı da çıkıyor ki bunu kabul etmem mümkün değil. Kendimi bir misyonun sözcüsü ya da bir hareketin devamı olarak görmüyorum bir kere... Hala 'Beni üye kabul eden hiçbir kulübe katılmam' düşüncesine körü körüne bağlıyım...

Ama her şeyin ötesinde kendimi sadece gazeteci olarak tanımlıyorum. Bugün muhalefet yapıyorsam, AKP'yi eleştiriyorsam da bunun tek bir nedeni var: Gazetecilik yapmakta ısrar ediyorum.
O yüzden bir bir liste yapılacaksa bunun 'gazetecilik yapanlar' ve 'gazetecilik yapmayanlar' şeklinde olması gerekiyor. Yandaşları, hükümete yaranarak bir yere gelenleri de 'gazetecilik yapmayanlar' şeklinde değerlendirmek daha doğru olacak. Zira yarın öbür gün iktidar değişince, onlar da toptan yok olacak.
Ama biz kalacağız.

Ve yeni bir iktidarda, yeni hükümete karşı da tavrımı aynen sürdürmek niyetindeyim. Onlara karşı da gazetecilik yapmak, onları eleştirmek, karşılarında durmak görevlerim arasında yer alacak.
Gazetecinin doğası gereği muhalif olması gerektiğine inanıyorum. Bu muhalefet de sadece AKP'ye yönelik olmamalı... Tabii sadece muhalefete muhalefet yapılması da komik bir durum.
Ne yazık ki mesleki kirlenme yüzünden Türkiye'de gazeteciliğin de kodlarını yeniden hatırlatmak zorunda kalıyoruz. Tam da 'gazetecilik yapmayanlar' listesinde yer alan insanlardan dolayı...


Oray EĞİN / AKŞAM